Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър
Борси
Суровини
 • Лек суров 63,41 -0.84%
  Брент 68,78 -0.76%
  Пр. газ 3,18 -0.41%
  Злато 1 337,20 0.75%
  Сребро 17,13 1.01%
 • Платина 1 018,00 1.07%
  Паладий 1 104,70 1.04%
  Царевица 352,50 0.31%
  Пшеница 427,00 0.42%
 • Соя 975,50 0.24%
  Кафе 121,03 -1.67%
  Захар 13,12 -0.15%

Профил

Biso
, регистриран на 30 Март 2010 г.
 • коментира  |    01 декември 2014, 09.56ч.
  Много добър анализ. Най ми хареса тази част: Учитывая, что США допустили падение нефти до таких уровней (а это факт), то это может свидетельствовать о чрезвычайно высоком уровне серьезности намерений относительно жгучего желания подорвать Россию. Нет никаких сомнений в том, что обвал цен на нефть является политическим маневром без фундаментального обоснования. Но сейчас ставки настолько высоки, что США не только вовлекли 33 страны в конфликт (страны ЕС + Канада + Австралия + Япония + Швейцария и Норвегия), но и подрывают собственную устойчивость, нанося критический урон по энергосектору. Кроме этого США ставят под угрозу своих союзников на Ближнем Востоке, где ситуация значительно хуже, чем в России. Зависимость от нефти выше (под 95-99% по сравнению с 50% в России), степень диверсифицированности экономики около нуля (кроме нефтесектора там нет ничего, в отличие от России, где хоть какое то производство есть), а уровень реакционной молодежи очень высок (огромное количество радикальных исламистов при очень высокой доли молодежи в структуре населения, тогда как в России таких проблем нет). Т.е. риски срыва Ближнего Востока от падения цен на нефть значительно выше, чем срыв России. Т.е. видно, что идет игра ва-***, на все. Уровень угрозы от США максимальный, т.к. взялись за Россию по полной программе. Идет война на уничтожение.
 • коментира  |    17 ноември 2014, 10.25ч.
  http://www.youtube.com/watch?v=7kFcDKBpdII Не ако, а кога! Обяснено с думи прости ( на Английски език ).
 • коментира  |    04 ноември 2014, 09.41ч.
  Американците май пак се опитват да цакат Русия с цената на петрола, както през 80-те.
 • коментира  |    23 септември 2014, 09.31ч.
  И ние така в нашата фирма, шефа вика изготви бюджет за следващата година. А не, ръста, който е заложен е малък. Да шефе, заложения ръст е малък, но реален. И това да постигнем при този условия, ще бъде чудесно! Нееее, не мога с толкова нисък ръст да представя бюджета на ръководството, още, още вдигай! И тука вече започва една стъкмистика, едно изсмукване от пръстите на огромен ръст, на несъществуващи нови клиенти, направо следващата година мед и масло потича от небето. Още на първо тримесечие се вижда, че бюджета не се изпълнява, но ние сме оптимисти, ще наваксаме следващите тримесечия. На края на годината се оказва, че първоначално заложения реален ръст е постигнат, а всичко друго е било чиста фантазия. И то дошло време за следващия бюджет и пак се започва - а не, този ръст е малък, още, още вдигай! Как беше тази приказка - Приемаме желаното за възможно, възможното за изпълнимо, изпълнимото за реалност и отчитаме изпълнена петилетка - а магазините празни!
 • коментира  |    19 септември 2014, 09.35ч.
  За какви спестявания говори тази жена??? През 2005 г. темпа на спестяване на американците е бил на минус. Това означава, че американците не само не са спестили нищо през 2005 г., но и са изхарчили част от спестяванията от предишни години. Това се е случвало само два пъти до сега в историята на СА,. през 1932 и 1933 г.. През следващите години темпа на спестявания се запазва на ниски нива, поради продължаващата криза. Темпа на спестяване в САЩ започва да пада от 74-та година. В тези години започва да пада и реалния разполагаем доход на американците. За да се потдържа иконимиката в тези условия се започва кредитиране, както на предприятията, така и на потребителите. Рейган основава своята икономическа политика на кредитиране, известно като рейгономика. Общо взето 30-тина години на кредитиране избиха през 2008 в настоящата криза. Което ми напомня, че вече 6-та година сме в криза!
 • коментира  |    23 август 2014, 09.48ч.
  Извадки от друга статия в Инвестор, които имат отношение и към тази: "Все повече инвеститори се опасяват, че силите на американските компании се изчерпват и те имат нужда от реално потребителско търсене, за да генерират приходи..." "Повишаването на ръста на приходите трябваше да дойде от покупателната сила на американския потребител. През 2008 и 2009 г. се смяташе, че досега потребителят ще се е възстановил от рецесията и ще започне да харчи отново. Това обаче не стана." "Изглежда спасението от американския потребител няма да дойде, поне не засега."
 • коментира  |    23 август 2014, 09.43ч.
  Мисля, че не само строгите мерки за икономии притискат растежа. Като цяло търсенето пада от много време. За Америка този момент е започнал още преди Рейган да бъде избран за президент. Осъзнавайки, че реалните доходи на американците спират да растат, е трябвало да намерят нови стимули, за да народа да придължи да харчи. Тогава решават да спасяват положението, като започват масово да кредитират не само компаниите, но и потребителите. Лихвите от 18-20% постоянно падат, до сегашните 1-2%. Това е известно като Рейгономика. После дойде и отвярянето на източния блок, което означаваше нови пазари и глътка въздух за още известно време. Но потребителя вече се е набълбукал с прекалено много кредити и не може да поеме още такива, за да живне търсенето. Дори и да поеме още малко кредити, това е временно решение, което просто ще отложи неизбежното малко във времето.
 • коментира  |    22 август 2014, 23.11ч.
  Какъв икономически ръстеж при падащо търсене???
 • коментира  |    11 август 2014, 16.21ч.
  Детето се прибира в къщи и казва на майка си: Мамо, удари ме едно дърво по главата! Майката отговаря: Не така директно бе сине, имам слабо сърце! Ще ми го кажеш по-заобиколко! Тогава детето отговаря: Мамо, едно дърво мина от тука, после от тука и ме удари по главата! И въпросния господин - ще има промяна, но с какви параметри ще стане ясно след месец. Значи след месец ще ни удари дървото! Сега вече ми е много по-спокойно и ще понеса всичко!
 • коментира  |    27 януари 2014, 09.19ч.
  Много ми е чудно, "справедливо преразпределение" от гледна точка на кого? От гледна точка на лекар, който учи и специализира 11 години. След това продължава да чете и да ходи на семинара, за да е в час с най-новите лекарства и методи на лечение. Ежедневно носи отговорност за човешки живот. Или от гледна точка на един неграмотен ( роми и не само ), който никога не е доволен и всички са му виновни. Даже когато отиде на лекар, води със себе си цялата рода и по време на прегледа заплашва лекаря с насилие, че и на края за изпроводяк го и пребива ( последния пример от гр. Луковит ). И когато се стигне до парламентарни изботи, срещу 25К лекари гласуват 500К неграмотни, какво правим тогава??? Единствено решение може да се окаже, на парламентарни избори да имат право на глас само лица, плащали данъци за определен изминал период. Или гласа на лице, неплащало данъци да се смята не за цял глас, а на пример за 1/4 ( за да няма дискриминация ). Или Вие имате друго мнение по въпроса?