Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър
Борси
Суровини
 • Лек суров 70,42 1.19%
  Брент 79,22 0.24%
  Пр. газ 2,92 -0.51%
  Злато 1 208,10 0.43%
  Сребро 14,31 0.85%
 • Платина 823,90 1.10%
  Паладий 1 029,80 2.49%
  Царевица 344,00 0.17%
  Пшеница 516,75 1.24%
 • Соя 820,25 0.77%
  Кафе 96,50 0.68%
  Захар 10,79 2.47%

Профил

Иван Митев
Иван Митев, регистриран на 19 Август 2005 г.
http://dalgovrak.blogspot.bg/
 • коментира  |    19 септември 2018, 16.24ч.
  Китай е с намаляващи сили за защита от щети, защото е с нарастващи страдания от допусканата държавна грешка за Китайска централна банка без защита от щети.
 • коментира  |    19 септември 2018, 14.22ч.
  Здравей, За изясняване на позицията накратко представям: Парите са златни пари или незлатни пари. Златните пари са с пълна икономическа стойност. Незлатните пари са без пълна икономическа стойност. Незлатните пари имат съвместно (1) полезно влияние и (2) заради липсата на пълна икономическа стойност създават щети. Сега Българската народна банка прилага незлатен лев. Какво всички други незлатни пари, българския лев има полезно влияние и в същото време създава щети. При наличните условия Централната банка може да работи при два варианта: (1) Централна банка без защита от щети и (2) Централна банка със защита от щети. Сега се прилага първия вариант – Българската народна банка работи без защита от щети. Първият вариант е неправилен, защото когато има проява на щети няма необходимия механизъм за противодействие спрямо тези щети. (Например: При ситуацията с К Т Б няма необходимия механизъм за противодействие спрямо възникващите щети. Същата ситуация бе преди 10 година в САЩ с една голяма б а н к а.) При сегашните условия (Централната банка без защита от щети) Централната банка не може да спаси от щетите, защото Централната банка няма необходимите права. (Спасението от щетите не може да стане при сегашната Централна банка без защита от щети, а може да стане само при Централна банка със защита от щети.) Практиката доказа, с надзор е невъзможно да се спасят банки. Вярното е, спасението на банки е възможно само при Централна банка със защита от щети. Преди да се коментира как да се прилага Централна банка със защита от щети трябва да имаме обществена изясненост за необходимостта от Централна банка със защита от щети.
 • коментира  |    19 септември 2018, 13.18ч.
  Правителството и Президентът са със спадащо доверие, защото страдащите изискват от тях обществена отговорност за щетите от неправилността „Централната банка работи без защита от щети“. Централната банка без защита от щети всеки ден създава условия за нарастващи щети и е същественият причинител за възникващите щети. При допусканата държавна грешка Правителството и Президентът са със съдба на жертви. Устойчивият обществен просперитет е възможен само при Централна банка със защита от щети.
 • коментира  |    19 септември 2018, 16.36ч.
  Проблемът не е при политическото управление, защото то сега е жертва на работата на Централна банка без защита от щети. При наличната държавна грешка, колкото по-добре работят политиците за да се постигне обществен икономически растеж, толкова са повече щетите. Защо при тази зависимост търсите вина при политиците?
 • коментира  |    19 септември 2018, 16.33ч.
  Вярвате ли си на това, което пишете? Ако представяната от Вас защита е валидна, то защо се наложи някой друг да плаща за щетите при К Т Б и все още много щети да не са възстановени? Прилаганият Валутен борд е негодна за трайно ползване парична система. (Пример: Ако беше годна нямаше да ги има щетите при К Т Б.) Вие не знаете сега Централната банка да работи със защита от щети, ала отричате, че сега Централната банка работи без защита от щети. За Ваша преценка: Моля посочете колко са левовете в България и също така колко е представяното от Вас обезпечение и сам ще Видите, че лъжете, че има 100 % обезпечение. С лъжи не става. Не е полезно и за Вас.
 • коментира  |    19 септември 2018, 13.23ч.
  Полезното решение за възможно устойчиво обществено развитие е известно: Централната банка трябва да работи със защита от щети. Сега много хора са съгласни да се запазва държавната грешка Централната банка да работи без защита от щети, ала когато дойде време да се плащат създавани от работата на Централната банка щети искат някой друг да плати щетите от изпълнението на тяхното съгласие.
 • коментира  |    19 септември 2018, 13.01ч.
  Политиците са със спадащо доверие, защото страдащите изискват от тях обществена отговорност за щетите от неправилността „Централната банка работи без защита от щети“. Централната банка без защита от щети е съществения причинител за възникващите щети. При допусканата държавна грешка политиците са със съдба на жертви. Устойчивият обществен просперитет е възможен само при Централна банка със защита от щети.
 • коментира  |    19 септември 2018, 16.47ч.
  И без намесата на правителството китайската валута ще се обезцени, защото Китайската централна банка работи без защита от щети. Пример: Ситуацията в Турция, Аржентина и (при достатъчно време) всяка друга страна.
 • коментира  |    19 септември 2018, 16.39ч.
  С ниските лихви ЯЦБ помага за временно спасение на Япония от катастрофална криза, ала е за сметка на вероятни бъдещи увеличени щети. Водещият причинител за нарастване на опасността за катастрофална криза в Япония е работата на Японската централна банка без защита от щети.
 • коментира  |    18 септември 2018, 13.51ч.
  Много хора протестират срещу правителството без да зачитат истината, че същественият причинител за техните щети е Централна банка без защита от щети. Протестите не могат да са с устойчив успех, защото се запазва съществената причина за щетите.