Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър
Борси
Суровини
 • Лек суров 71,02 2.05%
  Брент 79,36 0.42%
  Пр. газ 2,91 -0.89%
  Злато 1 208,70 0.48%
  Сребро 14,27 0.60%
 • Платина 823,60 1.07%
  Паладий 1 028,30 2.34%
  Царевица 345,25 0.54%
  Пшеница 523,00 2.47%
 • Соя 830,50 2.03%
  Кафе 96,45 0.63%
  Захар 10,83 2.85%

Профил

serafima
Росица Павлова, регистрирана на 24 Октомври 2012 г., изследовател, София
Икономика, международни сравнения, култура, политика
 • коментира  |    15 септември 2018, 16.14ч.
  По-друго е, ако вместо Тръмп беше избрана Килъри Клинтън. Тази злобарка към всичко европейско има редица "завоевания". Хвали се, че като отишла в Либия "отидох, видях и той (Кадафи) беше убит" – тя е същински Цезар. Само че като убиха Кадафи (краварите така решават техните въпроси по света), настана племенна война и разруха в Либия, сега няма кой да спира емигрантите от Африка и ОТ ТОВА СТРАДА Европа.
 • коментира  |    15 септември 2018, 16.05ч.
  Не съм чела нищо от журналистката Аделина Марини и нищо не ми говори. Но видимо е как се опитва да бъде политкоректна. Това, че хората не приемат политиката на Меркел "Елате ВСИЧКИ, ще се справим" и не изпълняват нейните команди, ДАЛЕЧ не значи че са евроскептици. Евроскептици са представите за разделена Европа -. западна командва, източна - изпълнява. Е няма как да стане. И ако в Унгария има корупция при усвояване на фондовете, в БГ КАКВО ИМА???БГ е най-корумпираната и бедна страна в ЕС. Но Борисов е много послушен на Меркел и Юнкер и той им трябва, та си затварят очите за нас. УНГ има икономически успехи, но за тях може би е забpанено да се говоpи??!!Оpбан има куpаж.
 • коментира  |    07 септември 2018, 21.33ч.
  Това е предупреждение към останалите честни хора - да не дръзват да се противопоставят на мутро-мафията и на ИПОНеца Бойко Борисов !!! За назидание !!!!!! Това е унизително, нечовешко и скандално отношение на властта към Човек, който дори не е доказано виновен !!!!!!! ЦЕЛТА Е : Иванчева да бъде смачкана, а всички останали да видят как мафията у нас постъпва с хората, които са отказали да й слугуват. ЗА НАЗИДАНИЕ !!!!! Цар киро изкара затвора си в болница, без да го връзват - явно кметицата е по-опасна и от наркотрафиканта Брендо, когото от МВР изобщо не се и канят да търсят. .Омеpзена съм.
 • коментира  |    02 септември 2018, 14.47ч.
  За това говорех. Не съжалявайте и се тюхкайте за Обединеното кралство след Брекзит. Такова поведение се насърчава от ЕК, защото иначе хората ще разберат, че политиката на ЕС не върви на добре и други държави ще решат да излизат. Където е текло, пак ще тече. Когато си силен и с вековни традиции, ще те търсят Обединеното кралство ще покаже как като се стъпи на нова база, става по-добре. Но това те го могат, не и други.
 • коментира  |    02 септември 2018, 15.04ч.
  Защо ФАЩ да не пpодават на укpаинците оpъжие?? Хем ще спечелят, хем Укpайна е далече от ФАЩ (ФАЩ предвидливо винаги води войни далече от териториите си), хем е близо до Pусия. А хохлите са безумни. Те можеха да си направят изводи от политиката на ФАЩ към тях още от времето на Виктория Нюланд -Fuck the EU! - помните ли? И какво добро се случи на украинците? Единствени те не са достигнали още равнището си на БВП от времето, когато бяха част от СССР. Избиване, разрушаване и фашизъм. Кеф за чичо САМ.
 • коментира  |    29 август 2018, 17.18ч.
  Цял живот съм работила в БАН. Твърдя, че съм достатъчно известна личност сред колегите в и извън България. Извън България аз определено се гордея, че съм кадър на БАН. Дълга история. БАН е най-добрата научна институция в страната, такава каквото е и въпреки невероятните усилия да се омаловажил унищожи като авторитет - в това спор няма. Искам това да се знае и от всички най-върли критикари. Аз съм това, което съм, защото работих в БАН и дишах въздуха там. Има спор в начина на управление там, но той се подкрепя от ВСИЧКИ управляващи. НИМХ много отдавна искат да напуснат системата на БАН - нещо като Бpекзит. Не зная нещата в детайли, но нека си излизат. Явно не наблягат на научната страна на въпроса, а на изпълнителната. Бог с ними, но не е хубаво да плюеш в кладенец, от който си пил вода.
 • коментира  |    29 август 2018, 17.23ч.
  Ето ви израз:"Подложеният на критики италиански вътрешен министър Матео Салвини се срещна в Милано с противоречивия унгарски премиер Виктор Орбан, пише френският в. "Еко". Ще го развия - Тези двамата мислещи за Европа мъже ще оправят бакиите на стринка Меркел, която едва стои във властта и Макрон, който го избраха компромисно и всеки ден губи доверие в страната. За Юнкер с ишиаса да не говорим. ТОЕСТ, който уважава себе си и професията си, не пише така избирателно епитети
 • коментира  |    27 август 2018, 18.50ч.
  Хубаво е, че някои осъзнават критичното положение на ЕС. Аз лично много съжалявам. Проектът е превъзходен, но се опорочи. Искам да видя как Макрон и Меркел преосмислят грешките си в политиката на Германия и Франция в ущърб на ЕС и тогава да отворим дума за по-голяма стабилност. Интимната им идея е Русия да отстъпи за Украйна???? (кой я докара Украйна до това дережде????) и вероятно Крим. Само твърди бетонни глави не могат да осъзнаят, че Крим съвсем законно се върна в Русия - след напълно легитимен референдум. А и той никога не е бил Украински. Странно когато Турция окупира северен Кипър, никой не и наложи санкции. Нито на Косоварите... Санкциите са измислени от щатския Господар на Европа, за да е разделена и слаба. Но ги тресе треска за Тирол, Елзас и Лотарингия, Каталуня сама се тресе и т.н. А за сегашните управници на ЕС демокрация е това, което те заповядат.
 • коментира  |    26 август 2018, 22.41ч.
  Какво друго да каже еврокомисаря, той изпълнява нечия политика, за да е такъв. И цялата ЕК са невероятно неуки, непредвидливи, неангажирани с държавите и хората в ЕС. Упорита вървят към погубването на ЕС и Европа и всеки, който каже нещо различно, е заклеймяван от тях, ЕЙ ТАКА. Това те наричат демокрация. Как попаднахме пък на такива безотговорни и невежи управници!
 • коментира  |    26 август 2018, 23.26ч.
  Г-н Херман Рам Кой - помните ли, че така го наричахме, е длъжен (са го задължили - все пак толкова време получава заплата оттам) в този момент да каже нещо подобно.