Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър
Борси
Суровини
 • Лек суров 57,72 1.57%
  Брент 62,96 0.62%
  Пр. газ 2,97 -1.43%
  Злато 1 291,73 0.78%
  Сребро 17,14 1.07%
 • Платина 940,80 0.30%
  Паладий 1 000,67 0.42%
  Царевица 357,10 0.42%
  Пшеница 424,50 -0.02%
 • Соя 998,62 0.91%
  Кафе 124,80 0.73%
  Захар 15,27 2.41%

Профил

serafima
Росица Павлова, регистрирана на 24 Октомври 2012 г., изследовател, София
Икономика, международни сравнения, култура, политика
 • коментира  |    03 септември 2017, 21.39ч.
  "Жилищен комплекс, офиси, търговски център, хотел, спортен център, детска градина и парк ще бъдат изградени на мястото на бившата пивоварна „Каменица“ в Пловдив, съобщават от компанията." Това звучи единствено като преднамерена реклама. Какво всъщност искате да ни кажете?
 • коментира  |    18 август 2017, 22.07ч.
  Съжалявам. Нали фрау Изперкел СЪЗНАТЕЛНО ги покани и води политика на заселване с мюсюлмани Европа? Изпълнява нечия поръчка, а никой не й се съпротивява. ЮнкерЧО и други около нея й припяват. Дори меките китки - немци пак ще я изберат тази есен. Пак ще носят плюшени мечета и храна на "бежанците". НЯМА връщане назад. Евроколхозът се разпада, а Европа загива. И това не пиша толкова от параноя, колкото от чувство за реализъм.
 • коментира  |    19 август 2017, 15.40ч.
  Като започнат така едни поръчкови журналисти да пишат бодрячески статии за БГ, ми става мерзко. Трябва да знаят, че ръст на БВП до и около 3% не създава заетост. Трябва да знаят статистическите грешки и други внзапности, за да се осланят толкова на числото за едно тримесечие. И никакъв коментар защо другите бивши соц се справят много по-добре от нас? Ако някои искат да си пеят "в джобчето ми дрънкат семки и бонбонки", то си е тяхна работа. Хората усещат истинския растеж по себе си.
 • коментира  |    19 август 2017, 15.34ч.
  В обширна статия, озаглавена „Цветан Василев - българският Магнитски“, бившият американски губернатор Бил Ричардсън обяснява защо грубото накърняване на човешките права на Цветан Василев от страна на българската държава е илюстрация на системната злоупотреба с власт на българската мафия. Според Ричардсън, американските власти ще се заинтересуват от корупцията в България и системното нарушаване на човешките права от страна на българските власти. Той разяснява, че двама държавни чиновници са изиграли ключова роля в очернянето на Василев: -медиен олигарх-народен представител, който е основен стратег на войната срещу Василев, обявена от държавата -главен прокурор, който непрекъснато злоупотребява с власт, за да изпълнява политически поръчки, като скалъпва обвинения и се координира с медиите на въпросния олигарх.
 • коментира  |    12 август 2017, 13.34ч.
  Велико заглавие. Щели да обсъждат съвместни проекти! А какво друго могат да правят държавници по време на официална среща? Ха познайте калко ще печели Франция и колко България от тези проекти? Ще има ли суджук? А бибито, както винаги го прави при срещи с по-велики от него, е прихванал и притиснал яко събеседника си. Ще унищожи този дребен микрончо. Казвам така, защото се случих в Брюксел по време на предизборната му кампания и видях как откровено и с огромен страх да не победи друг се провеждаше тя в полза на микрон - тенденциозно, избирателно и субективно. Избор на такава база почти никога не води до добре резултати.
 • коментира  |    12 август 2017, 13.50ч.
  Меркел трябва да бъде съдена за военни престъпления, лично участие в преврата в Украйна, за унищожителната политика и за бежанската криза в Европа. Интелектуалният потенциал на Меркел е на прекалено ниско равнище. А и не съм сигурна колко силна е поръчката, която й е дадена отвъд океана да унищожи Европа. Ислямът е погубващото, бурките са само последствие. Приемането на мюсюлмани в не мюсюлмански страни винаги води до едно и също - бързо се размножават, агресивно разпростират налудничавия ислям, и в перспектива, като станат достатъчно мнозинство ще унищожат държавната система на страната приемник, довеждайки я до състоянието на страните от които са дошли. Промиването на мозъка в исляма започва от най-ранна възраст. Още в младежка възраст имаме завършени психопати, смятащи жената за вид животно, дадено им от бога за размножение и удоволствие, средновековни дивашко мислене и обичаи.
 • коментира  |    11 август 2017, 21.51ч.
  Всъщност какво стана с казуса за бабичката, която буташе на границата по време на изборите? Ще го потулят, както потулиха съдебните дела на Цветан Цветанов.
 • коментира  |    11 август 2017, 21.48ч.
  Боко пудел си намери, казва се Валери. Милият той, мъник и по ръст, и ро ум - не може да сътвори нещо смястно. Какво очаквате от човек с манталитет на син на военен (всъщност той се казва Балевски) и командващ като бивш комсомолски секретар, какъвто беше. Типичен случай на преобърнала се посредствена палачинка. Но с апетит.
 • коментира  |    11 август 2017, 21.44ч.
  Крим съвсем законно се върна в Русия - след напълно легитимен референдум. А и той никога не е бил Украински. Странно когато Турция окупира северен Кипър, никой не и наложи санкции. Нито на Косоварите. Хайде да уредим първите два случая и ще мислим за Крим, макар да е съвсем различен случай. Санкцийте са измислени от щатския Господар на Европа, за да е разделена и слаба. Историческата истина е, че УКРАЙНА Е ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА, а през по голямата част от последните 200 години Крим е бил Руска територия. Oт кога стана престъпление да се казва истината - или може да се казва истината само, когато е удобно за aмериканците?
 • коментира  |    11 август 2017, 21.36ч.
  През 1993 г. отидох в Университета в Бристол по една програма. Познати ми дадоха една малка книжка "ЕС- голямата лъжа". Аз бях на съвсем други вълни (с настроение да влизаме в ЕС), но идвах от САЩ и виждах различията между Великобритания и Европа. Стана каквото стана. Сега не мога да проумея и си обясня недостойното отношение на европейците по отношение на избора на британците. ПРЕЗ ЦЯЛОТО време ги коментират като сбъркали в избора си и че скоро ще се коригират. ТОВА СИ Е ТЕХЕН ВЪПРОС. Нали сме демократични? Чули ли сте ПОНЕ ВЕДНЪЖ фрау Меркел да си е признала колко грешки направи в управлението на ЕС? Защото няма какво да се залъгваме - ЕС се управлява от нея, а тя изпълнява нечии презокеански заповеди. Има ли ПОНЕ ЕДИН колкото и голям ентусиаст за ЕС да е и да не вижда колко много грешки прави ЕК и няколкото управници главно (Меркел, Юнкер, Туск - макар той да е функция) ежедневно? ЧЕЛИ ЛИ СТЕ поне един такъв анализ п? Ако сте чели, моля, посочете ми. Правят агитация като на глупаци