Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър
Борси
Суровини
 • Лек суров 68,13 -0.16%
  Брент 72,99 0.56%
  Пр. газ 2,76 -0.22%
  Злато 1 231,90 0.65%
  Сребро 15,56 0.99%
 • Платина 828,90 2.80%
  Паладий 889,60 2.70%
  Царевица 354,50 0.94%
  Пшеница 515,25 2.19%
 • Соя 850,25 0.45%
  Кафе 110,97 2.20%
  Захар 11,12 1.28%

Профил

dr.5rov
Камен Петров, регистриран на 29 Май 2014 г., София
 • коментира  |    21 юли 2018, 21.03ч.
  Интересна статия, явно написана от противник на Тръмп. В нея, добре описани, всички странности в новата политика на Америка се приписват единствено и само на Тръмп. Това, разбира се няма как да е вярно. Със сигурност зад него стоят, много дълбоко скрити, могъщи сили и той просто води тяхната политика, твърдо убеден, че това е правилната политика за САЩ. Но каква е тя, тази политика? И тука ми хрумна една конспиративна теорийка, която би могла да обясни доста добре случващото се. Тя може да бъде само конспиративно-спекулативна, защото нямам как да знам нещата и мога да правя само предположения. Накратко, би могло да се предположи, че някъде към 2011-13 г. във вихъра на всички трудности, с които трябваше да се справя САЩ, на фона на възхода на Китай и безплодието и безпомощноста на ЕС, би могло да се породи в част от елита на САЩ идеята - не би ли могло да се направи подходящ алианс с елита в Русия за някакво съвместно опериране в международните отношения, така че двете страни да станат безусловните лидери, налагащи дневния ред и развитието на света. Наистина, ако двете страни успеят да влезят в някакво съгласие, реално няма кой да им се противопостави. Защо Русия? ЕС се оказа много ялова организация. За съществуването си тя се нуждае от подкрепата на САЩ. От тук и гнева на Тръмп към ЕС. Вместо да помагат на САЩ, те се нуждаят от неговата помощ, а и го конкурират успешно. Китай е твъде многолюден, нахъсан да работи и да се развива технологично. Лесно може да стане доминантен в отношенията си със САЩ. Остава Русия. Малобройна е спряно САЩ, технологично е доста по-назад и освен това има много суровини. Реално тя не може да конкурент на САЩ с шансове да надделее, но пък елитът им има амбициите да доминира. Един такъв алианс, разбира се е смъртоносна заплаха за онази част от световният елит, които се борят за някакво универсално човечество, без държави и отечества, без род, без раси и дори без пол. И разбира се са взети спешни мерки - събитията в Украйна и всички онези последвали ограничения на връзките между Русия и Запада. Сатанизирайки руснаците и Путин в съзнанието на хората, те на практика направиха невъзможно сътрудничеството на САЩ с Русия. Е, сега Тръмп и хората в сянка зад него, се опитват да завъртят кормилото. От тук и всички странности в поведението на Тръмп. Дали ще успеят? Тук всеки можи да продължи историята според желанието си.
 • коментира  |    18 юли 2018, 08.41ч.
  Нека довърша: Моят отговр е, че първата двойка се обръща към чувството, което има натискащият, а втората двойка се обръща към мисленето му. Една група хора, когато се води от емоции, лесно се управлява - нарича се тълпа. Ако същата група хора мисли и после действа, изобщо не можеш да я управляваш. С нея трябва да се споразумяваш.
 • коментира  |    18 юли 2018, 08.33ч.
  Човек върши най-големите си глупости, когато гледайки на събития отстрни, се обвързва емоционално с една от страните. Никой от нас не познава добре истинските причините, довели до този колосален сблъсък между САЩ и Русия. Поради това е невъзможно да имаме рационално мнение за ставащото. Може да имаме само ирационално мнение, наричано още сантименти - всеки според "настройката" си. А сантиментите лесно се управляват! Казано накратко - ние не може да си позволим, ако имаме разум, да имаме пристрастие нито към едните, нито към другите. Това не ти е като да натискаш бутоните "like" и "dislike". Впрочем като заговорих за тези бутони, да те попитам защо се казват "like", "dislike", а не например "agree" и "disagree". оят отговор е, ч
 • коментира  |    18 юли 2018, 01.34ч.
  От тази статия ми стана ясно поне едно нещо - каква е политическата ориентация и убеждения на Ин-вестор и Блу-мбърг. Жалко, че в България нямаме нито една свястна медия, която може да следи събитията без предубеждение. То и в света няма такава. Изобщо, като гледам поведението на разни хора си мисля, че идеята за това, че нашия вид homo бил sapiens е дълбоко погрешна. Тези, които са ни дали това определение, са взели желаното за действителност. Оше сме далече от това.
 • коментира  |    17 юли 2018, 00.22ч.
  Е, световното по футбол завърши. Другото "първенство" си продължава. Състоя се поредната среща между двама от участниците. Резултата засега не е ясен, но пък има доста недоволни от срещата. Не им е харесала. Не харесват срещите. Но те не харесват нищо напоследък и плачат по отминали времена. Може и да са били хубави времена (за тях), но са отминали.
 • коментира  |    16 юли 2018, 07.54ч.
  Тръмп беше обещал да пресуши блатото в страната си. Не знам как се справя с това там, но по отношение на световното блато за сега много успешно хвърля камъни в него и дравата го е разлюкал. Ако е верен на себе си, би следвало да очакваме някои бомбастични изказвания и заявления от негова страна. Путин си е традиционен политик и от него не може да очакваме нещо повече от това, което си знаем.
 • коментира  |    12 юли 2018, 09.33ч.
  Че не сме готови за еврозоната всички го знаят, но вече многократно се доказва, че нашият (преобладаващо ловно-събирателен) елит прави нещо за страната си само ако го подкарат с остена към това или ножът опре до кокала. Това е и единствената причина да съм привърженик на влизането ни в ERM II. Дори и да настъпи криза, това ще е най-малкото шанс този тип елит да бъде поне частично разчистен. Лесни работи няма. Лесните работи са направени вече. Останали са само трудните.
 • коментира  |    12 юли 2018, 10.56ч.
  Прочетох за елегантно решение на проблема за 2%, 4%, че и за 8%. Просто САЩ да намалят съответно разходите си за НАТО за да се постигнат тези прословути 2% или 4%, че защо не и 8%. Но такова "коварно" решение може да предлага само някой... (нека всеки да си го мисли както му харесва).
 • коментира  |    12 юли 2018, 09.01ч.
  Преди да започна да чета стаията на WaPo си помислих - няма начин да няма и нещо за Тръмп и хоп, след кратко оплакване как демокрацията си отивала (каквато си я бяха направили неолибералите и прогресистите) ето и абзаца, заради който е написана и цялата статия, която разбира се е нацелена към американската публика: "По примера на американския президент Доналд Тръмп неговите поддръжници оприличават съдебното преследване срещу Драгнеа на разследването за ролята на Русия при победата на Тръмп." Мноого тънък похват за внушение, че Тръмп е същия като онези авторитарни управници от Източна Европа.
 • коментира  |    10 юли 2018, 08.39ч.
  Доколкото разбирам проблема са Нелегалните мигранти. Да се позволява да влизат безконтролно хора в страната ти и да се натаняват е все едно да позволиш на разни хора да влизат и да се настаняват в собственият ти дом. Колко от вас го правят? Обзалагам се че никой. Колко от тези, които крещят, че Европа се превръщала в крепост са съгласни аз да се вдигна и настаня в техния дома, без да ги питам? Сигурен съм, че никой няма да се съгласи. Разбира се, че Европа трябва да бъде крепост за нежеланите (по разни причини). Удивително е как пропагандата може да зомбира толкова много хора до степен да са готови да вървят серщу собствените си жизнени интереси.