Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър
Борси
Суровини
 • Лек суров 61,13 -0.89%
  Брент 65,07 -0.11%
  Пр. газ 2,65 -0.08%
  Злато 1 328,30 -0.29%
  Сребро 16,47 -0.91%
 • Платина 993,20 0.02%
  Паладий 1 016,35 -0.05%
  Царевица 365,50 0.25%
  Пшеница 447,50 -0.38%
 • Соя 1 034,00 0.74%
  Кафе 118,92 -0.86%
  Захар 13,41 0.52%

Профил

pinoccio
регистриран на 16 Януари 2015 г.
 • коментира  |    20 февруари 2018, 13.52ч.
  Малко ни поразмътиха главите с представите за демокрацията. По принцип демокрацията е управление в интерес на мнозинството. Лека-полека тази теза бе редактирана и под демокрация днес се разбира - управление в интерес на малцинството. Излизат десетина джендъри и искат нещо, което останалите седем милиарда не искат. Демокрацията помирява този конфликт, като обещава на останалите седем милиарда, че един ден, когато и те станат десет човека, ще запушат Съевата дупка с най-големия оцелял египетски обелиск и с това ще сложат ново начало.
 • коментира  |    15 февруари 2018, 14.12ч.
  Това, статистиката, е наука, която може да съперничи и на алхимията. Миналата година продали един автомобил, тази година - два. И сега сме начело в класацията със 100% ръст. Един изял едно пиле, другият умрял от глад, но чисто статистически са изяли по половин пиле.
 • коментира  |    16 февруари 2018, 14.03ч.
  Друже, ако има "митевки" - да вкараме "митевки" и да отсвирим еврото. Мисля, че италианските банки ще бъдат заинтригувани от тази нова валута, която ще изчисти лошите им кредити само за една обедна почивка. Италианците обядват много разточително във времето, така че има прекрасни условия. Ще им дадем по едно ръководство - "Митев гайд", с което да неутрализират щетите от еврото.
 • коментира  |    13 февруари 2018, 13.20ч.
  Да, де, ама хубавите момчета изчезнаха - фрустрирани и натикани в сенките на времето като сексуални посегатели и дискриминатори. А деца не се правят с диалозите на Платон. Ние сега скачаме срещу Истанбулската конвенция, ама тя защитава , каквото е останало.
 • коментира  |    11 февруари 2018, 13.55ч.
  Този е голям мечтател. 8 години беше на власт и не можа да се научи да закусва друго освен банички и боза. Сега говори за реформи. Какво ще реформира, като рецептата е една и съща навсякъде - хора, капитали, производство, потребление. Нищо от изброеното нямаме, като изключим, че гетата стават все по-многолюдни и кръвожадни, произвеждат все повече бокклуци и потребяват все повече безплатна електроенергия, ощетявайки американските ТЕЦ-ове. Ще реформира графика в "Шейново" да излизат повече деца, отколкото са заченати. Ще накара Николай Банев да произвежда тежки стругове за немската промишленост. Ще реформира потребителските нагласи на хората да купуват ламборджинита вместо годишни карти за метрото. Дезоле, ама неговият нос е по-голям и от моя.
 • коментира  |    10 февруари 2018, 09.20ч.
  Дотук бяха монетарните политики. Те действат на локално ниво, при работеща външна среда. А при глобални валути няма такава външна среда, няма котва, към която да бъдат насочени векторите на тези политики. Трябва самата валута да има някаква вътрешноприсъщна стойност, за да играе ролята на котва. А тя няма такава стойност. После, никой не казва как от десетгодишни нулеви лихви, при които е натрупан огромен дълг, сега ще бъдат завишен процентът, което автоматично превръща тези стари дългове в абсолютно невъзвръщаеми. Да оставим държавните дългове, ами частните? Ако забележите, никой не говори за тези частни дългове, които надхвърлят неколкократно държавните. Общата задлъжнялост на най-развитите държави не е по (80-120)% държавни дългове от БВП, а по 500% и нагоре. Паундът и йената са най-закъсали в това отношение, а те ни говорят за сиртакито на Ципрас. Защо не говорят за пробитата капела на британската кралица, например, или за разваленото суши на японския император? Световните финанси ще продължат да съществуват единствено по незнайно какъв начин, друг няма.
 • коментира  |    07 февруари 2018, 15.18ч.
  Както винаги имаме налице истина и лъжа, омесени заедно. Това е най-скъпоструващата ракета, която е излязла без пари на Мъск. Колкото Фейсбук е на Цукърбърг, толкоз и SpaceX е на Мъск. Иначе - да, те са чорбаджиите. Но, иначе - не, не са те чорбаджиите. И двамата са бройлери. Но, Америка затова е велика - защото там няма нищо невъзможно.
 • коментира  |    07 февруари 2018, 13.42ч.
  Друже, ако ползвам виббратор, той дали ще вдигне вибрациите ми и да улесни еволюцията ми към някакви по-фини светове? И на мен ми писна от тази *** цивилизация. Навремето имаше една прословута шкембеджийница - "Витиня", на Подуене. Денят започваше с горещо шкембе и чесън, либидото ти скокне на улицата и забута трамвая, тройката, чак до паметника "Левски"няма слизане. Сега няма къде едно шкембе да удариш - от тия карамелизирани пуканки в мола започнах да нося женски номер обувки. После Истанбулската конвенция била виновна. Объркан свят.
 • коментира  |    06 февруари 2018, 16.36ч.
  Отчети и 200 годишната инфлация от 18 и 19 век и ще ти стане още по-ясно. Тогава е властвал паундът. Пък и е било индустриална революция. Сега какво имаме? Имаме долар и сексуална революция. Една кола не могат да продадат, ако на рекламата не я кара гола мадама. От това е инфлацията - жените се пазарят за все повече и повече. Това помпа паричната маса.
 • коментира  |    06 февруари 2018, 14.19ч.
  Предстои, разбира се. Златото винаги реагира последно. След това акциите пак започват да правят пируети върху гърба му, играят на мечки и бикове, на сурикати и тарикати, докато накрая пак забравят какви са и златото пак реагира - естествено, винаги нагоре. За 100 години една тройунция злато е станало от 20$ на 1300$. А една унция злато преди 100 години е една унция и днес. Такъв е цикълът. В днешните джендърски времена не е ясно кой е в цикъл. Но и след 100 години ще е същото - унция злато ще е унция злато.