Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър
Борси
Суровини
 • Лек суров 68,75 0.25%
  Брент 74,22 -1.46%
  Пр. газ 2,90 -1.56%
  Злато 1 270,20 -0.04%
  Сребро 16,40 -0.36%
 • Платина 875,30 0.03%
  Паладий 947,50 0.12%
  Царевица 363,25 -0.86%
  Пшеница 493,75 -1.92%
 • Соя 889,00 -1.16%
  Кафе 116,88 -0.13%
  Захар 12,34 -0.56%

Профил

pinoccio
регистриран на 16 Януари 2015 г.
 • коментира  |    22 юни 2018, 12.54ч.
  Отговаря смело и категорично, сякаш го питат дали има роднинска връзка с цар Киро.
 • коментира  |    17 юни 2018, 09.20ч.
  Някои хора явно си нямат представа от криптография. Криптографският ключ се държи от всички участици във валидирането на транзакзиите. Това не е разкодирването на един запис, който е пред вас на бюрото. В блокчейна всеки държи къс от този запис и този всеки се намира на неопределено място.
 • коментира  |    13 юни 2018, 11.51ч.
  Обикновеният човек няма и грам представа за паричната политика. Тяхното мнение е маловажно, то не е по-различно от мнението им за дуппето на Ким Кардашиян. Те се водят единствено от опасенията, че при въвеждането на еврото сиренето ще поскъпне с 20 процента. Но това са търговски спекулации, а не следствие на водена парична политика. Левът е необходим, ако можем да водим самостоятелна парична политика. Но участвайки в ЕС нямаме никакви условия за такава. Не произвеждаме нищо, за да го защитаваме това производство, няма внос и износ в рамките на ЕС, всичко е единно икономическо пространство. Е, произвеждаме едни хубави тикви в един обезлюден район на Делиормана, но пък дивите прасета опустошават реколтата. Ако въведем еврото, ще можем да се ползваме от количествените улеснения и ще паднат измислените проценти на банковите кредити до нивата на тези в ЕС, което е плюс. Сиренето ще поскъпне, но пък бабите ще хвърлят от балконите пари с два пъти по-малък номинал на ало-измамниците, което ще намери място в бюлетините на МВР като два пъти намалена престъпност. Така че - ползи има.
 • коментира  |    12 юни 2018, 12.27ч.
  Тръмп се опитва да защити по всякакъв начин присъствието си в Южна Корея. Затова ще прави всякакви смешки и срещи, само и само да развява някакво *** на страха на север от 38-я паралел. А Ким просто си е един едър частен собственик по всички правила на неприкосновеността на частната собственост. Джеф Безос бил най-богатият човек на планетата. Най-богатият е Ким - само една балистична ракета да излезе на нюйоркската борса, ще помете акциите на Амазон.
 • коментира  |    12 юни 2018, 12.05ч.
  САЩ са доказали не един път, че никакви договорки не са валидни за тях. Те винаги са действали от позиция на интересите си, а не на договореностите. Което е нормално за страна-хегемон във военно отношение. Каквито и споразумения да сключат, никой не знае какво ще бъде след време. Това превръща тази "историческа" среща в театър. Но какво има зад кулисите. Ким е изключителен играч. За разлика от Тръмп, който след едно фелацио на работното бюро може да изхвърчи от Белия дом, при Ким след същото ще се нареди опашка от всички трудови жени на Народна Демократична Корея. За Тръмп ще бъде - Разпни го, а за Ким - Осанна. При такива противоположни народопсихологии денуклеаризацията е доста трудно осъществима. Една Моника Люински да се появи и светът ще забрави за Корейския полуостров за дълго време. Ще лягаме и ще ставаме с новини за това - колко кариеса имала в устата. Така работа не се върши.
 • коментира  |    11 юни 2018, 16.09ч.
  Всъщност, става въпрос за явлението - парадокс. Светът, животът - всичко бива движено от парадокси. Парадоксът обезсмисля логиката. Това превръща възприятията ни в жертва на фактори, които нямат обяснение. Още в "Аналитика" на Аристотел е зададен коловозът на "липсващото средно" - обектът е такъв, какъвто е - който смята, че е такъв, е прав, който смята, че не е такъв, е крив. Ако котката е черна, няма как да е бяла. Само че Конфуций казва, че не е важно, дали е бяла или черна, важното е да лови мишки. Това е разликата между Аристотел и Конфуций. Черното и бялото не са теза и антитеза - диалектическото продължение на Аристотел, не са ден и нощ, а просто 24 часа според Конфуций. Затова неравенството не е между бедни и богати, а е въпрос, над който Вуте умува в кръчмата след петата ракия - защо в Дания може, а в неговия геран не може да се появи Малката русалка, за да осмисли сетните му дни.
 • коментира  |    06 юни 2018, 14.19ч.
  Замълчи, бе, Невежко. Теб явно с тесла са те правили.
 • коментира  |    06 юни 2018, 11.51ч.
  Ха-ха, явно малцина знаят, че Мъск се занимава основно с изкуствен интелект. Докато му броят електрокарите на месец, с Лари Пейдж са отворили Кутията на Пандора и се надпреварват в невронните технологии и отдавна са открили, че интелектът съществува извън човека е не е негов атрибут. И Стивън Хокинг беше в течение на тази работа и затова предупреждаваше приживе, че най-голямата опасност за човека е именно изкуственият интелект. Някои си мислят, че изкуственият интелект се свежда до автомивка, която ти измива колата и ти казва "довиждане", ама нещата са много отвъд това. Да не говорим в каква степен са намесени тайните служби на САЩ, така че има да почакат, докато Мъск фалира заради електрокарите си.
 • коментира  |    05 юни 2018, 11.29ч.
  Друже, първо разгадай кои хора са над тавана. Това са все политически работници от времето на соц-а - партийни секретари, комсомолски секретари, ЗКПЧ-тата от армията, цялото ДС. Ефективният им принос към днешна дата е нулев - нищо няма за надграждане при тях. Сега се говорят разни залъгалки за тавана, но истината е тази. Никой, който се пенсионира днес извън капиталовите стълбове, не може да стигне този таван. Нека си повнасят малко по собствени сметки тези бивши кадри, и тогава да искат махане на тавана. Няма таван при капиталовите стълбове, таванът е само в НОИ. Ние продължаваме да хрантутим бившата номенклатура. Имат пенсии по 1500 лева - внасяли, внасяли, та се забравили. А баща ти е вземал 250 лева за началник, инженер и иноватор, а днес получава 350 лева. То и заводите изчезнаха и няма нищо за надстрояване, но това наследство е от тези, които са над тавана.
 • коментира  |    02 юни 2018, 20.04ч.
  Както в много други случаи - нищо не казват. Накъде се отлива интересът към дизелът? Не е към електрокарите - щяха смело да го споменат, има още върху какво да се работи при електричките. Остава безинът, друго няма. Не го казват - от срам. С какво, обаче, бензинът е по-читав? Изгубиха 20 години в иновации по "комън рейл" - а за дизела. Сега пак отиваме на бензин, а там няма нищо ново и едва ли е по-малък замърсител. Но имаме дизелгейт, а нямаме бензингейт - това е единствената разлика, въпрос на пропаганда и семантични отклонения. Който може - да язди жена си и това е.