IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barclays уволнява трейдъри

Нови глоби и съдебни дела грозят четвъртата по големина британска банка

17:50 | 01.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Barclays уволнява трейдъри

Британската банка Barclays е уволнила няколко трейдъри в резултат от разследванията по подозрения, че валутните пазари са станали жертви на измами, пише BBC. Регулатори по света разследват валутните пазари и някои от най-големите търговски банки, включително Barclays.

Едновременно с обявяването на отчета си в сряда, Barclays обяви, че няколко регулатора са се свързали с нея и разследват валутния пазар за възможни опити да бъдат манипулирани основни индекси или за други дейности, от които банките биха могли да извлекат полза. От банката казаха, че не знаят какви ще бъдат съдебните и финансовите последствия от разследванията.

Стойността на сделките, осъществявани на световния пазар за размяна на чужда валута, надвишават 3 трилиона долара дневно, а Лондон е най-важният център, като през него преминават около 40% от всички сделки.

Миналата година Barclays и няколко други международни банки бяха глобени заради манипулиране на индекса LIBOR.

В четвъртък Royal Bank of Scotland уволни двама трейдъри във връзка с разследване.

Остават броени дни до втората конференция за валутна търговия в България Forex Forum Investor.BG! Записването за събитието продължава, местата са ограничени!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още