Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Валутен пазар

М. Митренцев: Все повече инвеститори отбягват долара като актив убежище

До някаква степен в оценките на пазарите вече се включва ново разхлабване на политиката от Федералния резерв, смята форекс анализаторът

М. Митренцев: Все повече инвеститори отбягват долара като актив убежище

Снимка: Pixabay

Все повече инвеститори отбягват долара като актив убежище. За сметка на това има сериозен спад на доходността по облигациите, което свидетелства за сериозно търсене. Цената на златото също се повишава. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„До някаква степен в оценките на пазарите вече се включва ново разхлабване на политиката от Федералния резерв“, посочи Митренцев.

Според анализатора все още е рано да се говори за блокирали икономики и да се правят прогнози за развитието на вируса, а действията на централните банки могат да окажат подкрепа само до известна степен.

„0.1% разхлабване от страна на Европейската централна банка също е почти изцяло включено в оценките“, коментира анализаторът.

По думите на Митренцев спадът в цените на петрола може да се преустанови при нови съкращения от Организацията на страните износителки на петрол и нейните партньори, повече стимули от банките и овладяване на коронавируса.

Очаквайте видео с още от разговора.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от