IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мартин Митренцев: Икономиката на САЩ е под знака на търговската война

Американските индекси са в изчаквателна позиция, затова и търговията е разнопосочна, коментира форекс анализаторът

17:26 | 12.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Годината е добра за американската икономика. Фокусът на инвеститорите обаче отново пада върху търговския спор между САЩ и Китай, посочи в анализа си Bloomberg TV Bulgaria Мартин Митренцев, форекс анализатор.

По повод заседанието на Федералния резерв на САЩ за паричната политика Митренцев отчете, че очакванията на инвеститорите са да няма намаления на основния лихвен процент.

"От данните за индекса на потребителските цени в САЩ стана ясно, че инфлацията там е нараснала с 0,3% на месечна база, а на годишна - 2,1%, което е и целта на Фед, така че трите разхлабвания започват да дават отражение", смята той.

Според него американските индекси са в изчаквателна позиция, затова и търговията е разнопосочна.

Анализаторът припомни, че ОПЕК+ се договори да съкрати добивите на петрол с още 500 хиляди барела за първото тримесечие на 2020 г. "Общото съкращение ще достигне 2,1 млн. барела дневно, което представлява 2% от световното търсене", пресметна Мартин Митренцев и за пример посочи волатилността на пазара, повлияна от новини от американската енергийна администрация. – С около 1% спад се търгуват WTI и сортът Брент, като ръстът в запасите е от едва 820 хил. барела при очаквания за спад от 4 милиона."

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още