Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Видео

Елена Немцова: Онлайн обучението отдавна трябваше да бъде част от системата

Учителите и образователните институции трябва да се запознаят със съвременните методи за обучение, твърди президентът на училище ЕСПА

гледано: 4561   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Онлайн обучението трябваше да бъде заложено в образователната ни система много по-рано. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Елена Немцова, президент на училище ЕСПА. Тя добави, че „училищата в облака“ са нещо, с което европейските деца са се сблъскали отдавна, но пандемията катализира процеса и за България.

Според нея в момента най-голямата трудност в процеса на преподаване е свързана със създаването на съдържание за дигитална среда. 

Още по темата

"Въпреки това много учители го правят, защото това е реалната действителност на съвременните деца на 21 век и ние трябва да ги следваме“, каза тя

Елена Немцова коментира също, че учителите и образователните институции трябва да се запознаят със съвременните методи за обучение и да се научат максимално най-скоро да работят с тях.

„Не бива да допускаме децата да се превръщат в жертва на онлайн обучението“, подчерта тя във връзка с непознаването на новите методи на обучение.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от