IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите се обърнаха срещу Weibo

Акциите на компанията изтриха почти 36% от ръста, който бе постигнат в първите три дни след IPO-то

16:30 | 12.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвеститорите се обърнаха срещу Weibo

Инвеститорите в Ню Йорк залагат срещу Weibo, след като акциите на компанията започнаха да поевтиняват.

Цената на акциите на китайския блогинг портал скочи за няколко дни след IPO-то през април, но след това изтри ръстовете. Пазарните данни сочат, че 11% от търгуваните акции са на заем.

Ценните книжа изтриха почти 36% от ръста, който бе постигнат в първите три дни след първичното публично предлагане в Ню Йорк на 16 април

IPO-то на Weibo се случи във времена, в които интернет акциите се сринаха на фона на опасенията, че оценките на редица от тези компании са твърде високи. Акциите бяха оценени първоначално на 17 долара за брой, като цената скочи до 23,15 долара за брой през първата седмица. На 9-и май акцията приключи търговия на цена от 17,86 долара за брой.

„Weibo не е от компаниите, за които да чувствате, че имат зрял бизнес модел", казва Ченг Ченг, анализатор в Pacific Crest Securities LLC в Портланд, Орегон. „Целият сектор е под натиск от няколко седмици насам".

Книжата потънаха с 11 на сто през миналата седмица, докато индексът на Bloomberg за най-търгуваните китайски акции се сви едва с 1,4% за същия период.

Коментар на още корпоративни новини от Джон Доусън вижте в материала на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още