Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Видео

Twitter изненада приятно пазарите

Компанията отчита силен ръст на броя потребители, на приходите и печалбата си

Twitter изненада приятно пазарите

Снимка: Ройтерс

Социалната мрежа Twitter Inc. надмина прогнозите за приходите си за първото тримесечие и отчита силен ръст на потребителите, подкрепен от промените в социално-медийната услуга, а акциите поскъпнаха в предварителната сесия, предава Bloomberg.

Базираната в Сан Франциско компания отчете приходи в размер на 787 млн. долара, което е с 18% повече в сравнение с предходния период. Анкетираните от Bloomberg анализатори очакваха средно приходи в размер на 775 млн. долара. Услугата за микроблогинг също така отбеляза увеличение на ежедневните активни потребители с възможност за монетизация до 134 милиона, надминавайки прогнозите на анализаторите за около 128,4 милиона. През четвъртото тримесечие броят им бе 126 млн.

Twitter отмести фокуса към ежедневните потребители за пръв път през декември, твърдейки, че това е по-смислен показател, отколкото месечно активните потребители, защото компанията цели да подтиква хората към услугата всеки ден. Главният изпълнителен директор Джак Дорси увеличава усилията си да прочисти мрежата от токсично съдържание на фона на засилените опасения, че компаниите за социални мрежи не успяват да ограничат използването на личните данни, да се справят с намесата в изборите и речта на омразата.

След като отдавна бе критикувана за това, че разчита на потребителите да съобщават за злоупотреби, компанията наскоро заяви, че около 38% от злоупотребяващото съдържание вече се открива чрез технология, докато през миналата година въобще не е имало такова съдържание, предава Bloomberg.

„Ние използваме по-проактивен подход за намаляване на злоупотребите и техните последици в Twitter“, казва Дорси в изявление. „Намаляваме тежестта върху жертвите и, когато е възможно, предприемаме действия, преди да се докладва за злоупотреба“.

Още по темата


Акциите на Twitter поскъпнаха с 10% до 37,99 долара в предпазарната сесия в Ню Йорк. От началото на годината книжата на компанията увеличиха стойността си с 20 на сто, представяйки се по-добре от широкия пазар, но по-зле от други конкуренти в сектора. При Facebook ръстът е от 38 на сто за 2019 г., докато при  Snap Inc. увеличението на цената е дори двойно.  

Месечноактивните потребители бяха 330 милиона през първото тримесечие, съобщи още Twitter. Това е увеличение спрямо 321 милиона през предходното тримесечие, но се отчита спад от 336 милиона през периода година по-рано. Този брой намалява на годишна база от няколко тримесечия, а Twitter заяви пред инвеститорите през 2018 г., че показателят вероятно ще продължи да се свива за известно време, тъй като мрежата премахва спама и подозрителните акаунти. Twitter заяви, че това е последният път, в който ще разкрие месечно активните потребители.

Положителната тенденция се пренася и във финансовите резултати. Приходите се увеличават с 18% за периода до 787 млн. долара, а нетната печалба скача от 61 млн. долара преди една година до 191 млн. долара. За Twitter това е шестото поредно тримесечие с печалби. 

Компанията съобщи, че ще очаква приходите за второто тримесечие да са в диапазона между 770 млн. до 830 млн. долара, доста широк диапазон със средна оценка от 800 млн. долара, по-ниска от средната прогноза на анализаторите за 819,2 млн. долара.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 1471   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Видео
Експерт: Увеличените разходи за отбрана са и нови заплахи