Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Москов пренасочва ресурсите в здравния сектор за успех на реформата

Здравният министър представи елементите на концепцията си за промени в сектора пред Клуб Investor.bg

Москов пренасочва ресурсите в здравния сектор за успех на реформата

Петър Москов представи концепцията си за реформа. Снимка: Investor.bg

Наличният ресурс в здравеопазването – финансов, кадрови, инфраструктурен, трябва да бъде пренасочен спрямо целите, а те са постигане на средноевропейските показатели за здравето на нацията, които са обозрими в края на мандата.

Това посочи в подробна презентация министър Петър Москов, който представи реформата в системата на здравеопазването пред аудиторията на Здравен дебат, организиран от Puls.bg и Investor.bg на тема „Неотложните проблеми в здравеопазването“*.

Още по темата

Става въпрос за снижаване на смъртността във всяка възрастова група, повишаване на работоспособността при активните икономически групи и увеличаване на средната продължителност на живота.

Новата концепция за реформа в здравеопазването, която е изготвил екипът на Петър Москов, ясно ще дефинира източниците, през които се финансира медицинска дейност, стана ясно от презентацията.

Беше потвърдено въвеждането на три пакета здравна помощ – базов, плащан от Здравната каса, допълнителен - с участие в доброволно здравно застраховане, и  спешен – изцяло ангажимент на фиска, който ще включва ясна дефиниция за състояние на спешност.

Предстои и изваждане на групи заболявания от болничната помощ и прехвърлянето им в извънболничната с оглед оптимизиране на публичните разходи.

За промените, които предстоят в Спешната помощ, за въвеждането на електронните обществени поръчки, за прогенеричната лекарствена политика и другите елементи на реформата „Москов“ вижте във видеото.

*Събитието се проведе с подкрепата на Пощенска банка, ЗД Евроинс Живот, медицински комплекс "Д-р Щерев" и финансово-счетоводна къща Симбула.

гледано: 7130   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

 

По статията работиха: автор Евгения Маринова, редактор Деляна Петкова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
4
 
2
преди 5 години
Няма профилна снимка
Не ми е ясно с тая мизерна и унизителна заплата от 340лв. как ще си платя пропуснатите здравни осигуровки за времето в което съм бил без работа и са ми прекъснати здравните права . И тъй като не мога да си позволя да внеса по-малката сума в срок то за голямата трябва да спечеля от тотото това означава че правата ми няма да бъдат възстановени. А не се знае и до кога ще имам и тази работа и сигурно много други са в моето положение. Някой може ли да ми отговори трябва ли да плащам за медицински услуги на които нямам право тъй като от заплатата ми се одържа за такива. За 25 години нашите политици ни направиха най-бедните в Европа сега искат да ни направят и бездомни
2
 
2
 
1
преди 5 години
Няма профилна снимка
След многогодишно търсене май най-накрая се намери свестен здравен министър! Чак не мога да повярвам.

Още от