Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Видео

Когато клиентът предпочита да говори с изкуствен интелект

За хората ще останат тези задължения, в които са нужни човешко отношение и разум, казва Милена Рибарова

гледано: 1610   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Изкуственият интелект и продуктите, в които той се използва често, като чат ботовете и автоматизираните роботи, няма да елиминират нуждата от човешки взаимоотношения, а ще премахнат досадния труд и ще оставят интелектуалния труд и решения да се вземат от човека. Това мнение застъпи Милена Рибарова, основател на DigiTech Consult, в ефира на „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria. 

Още по темата

През последните години чат ботовете претърпяват изключително голямо развитие. „Преди време чат ботовете основно отговаряха само на фиксирани фрази, нямаха развит изкуствен интелект. Сега те предлагат почти човешка комуникация и е изключителен успех, че те могат да се ползват и на български език“, поясни тя.

Рибарова представи проект на фондация „България за Украйна“ на чиято платформа съвсем скоро ще бъде пуснат чат бот с изкуствен интелект, който ще може да предостави бърз и лесен достъп на всеки бежанец, който търси информация за работа, жилища и необходими документи. Интернет страницата предлага услуги и за работодатели и предлагащи настаняване. Целта на технологията е да се облекчат както търсещите закрила, така и тези които искат да помогнат.

Гостът коментира и бизнесите в България, които евентуално биха адаптирали такива технологии.  Тя подчерта, че „те няма да елиминират човешкия елемент, когато е важен за клиента. Но има случаи, в които самият клиент предпочита да се обслужи сам, вместо да чака 6-7 минути“. Според нея трябва да има баланс, като дадени професии могат да продължат да съществуват, но монотонните задължения в тях да бъдат извършвани от бот, а за хората да останат тези задължения, в които са нужни човешко отношение и разум.

Целия разговор вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от