Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Активният и в България щатски концерн Equinix купи 13 центъра за данни в Канада

Сделката е на стойност 750 млн. долара, обяви листната на американската Nasdaq компания за взаимосвързаност и центрове за данни

Активният и в България щатски концерн Equinix купи 13 центъра за данни в Канада

Откриването на център за данни в Холандия. Снимка: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Американската компания за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix, която е и един от водещите оператори на центрове за данни в света и вече има два обекта в България, обяви, че сключва окончателно споразумение за закупуване на портфолио от 13 центъра за данни в Канада от BCE Inc. (Bell) за 750 милиона щатски долара при трансакция с пари в брой.

Очаква се 13-те обекта, които представляват 25 съоръжения за центрове за данни на Bell, да генерират годишни приходи за приблизително 105 милиона щатски долара , което представлява покупка, кратна на приблизително 15x EV / коригирана EBITDA.

Очаква се придобиването да приключи през второто тримесечие на 2020 г. при спазване на обичайните условия за приключване на сделката, включително регулаторно одобрение.

Още по темата

Добавянето на тези стратегически активи, свързаните с тях операции и над 600 клиенти, опериращи в рамките на центровете за данни, ще засилят още повече глобалната платформа на Equinix, която в момента включва повече от 210 центъра за данни в 55 локации.

Наскоро Equinix откри втория си International Business Exchange™ (IBX®) център за данни в София, в който инвестира 19 млн. долара, а по-късно обяви и едно от най-големите си разширявания на Equinix Cloud Exchange Fabric™ (ECX Fabric™), което обхваща 7 нови пазара в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), в това число и България. Услугата предлага бърз достъп до най-големите в света облачни доставчици, включително Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure и Google Cloud посредством Platform Equinix.

Според Global Interconnection Index, проучване, публикувано от Equinix, темпът на растеж на скоростта на взаимната свързаност (обменът на данни между компании извън публичния интернет) ще надмине този на интернет трафика почти два пъти, а обемът на обменените данни ще бъде 10 пъти по-голям до 2021 г. Взаимосвързаността в Европа се очаква да нараства с 44% годишно и да достигне през 2020 г. над 1450 терабайта в секунда. Това ще представлява повече от една четвърт (29%) от скоростта на взаимосвързаност в глобален мащаб.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Военни артефакти - първите продукти, продадени и купени през eBay у нас