IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon превръща част от централата си в „охладителен център“

Причините са в безпрецедентните горещи вълни, които обхващат тихоокеанския северозапад

09:50 | 29.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сферите на Amazon в центъра на Сиатъл. <em>Снимка:&nbsp;Chloe Collyer/Bloomberg</em></p>

Сферите на Amazon в центъра на Сиатъл. Снимка: Chloe Collyer/Bloomberg

Amazon преобразува част от централата си в Сиатъл в обществен „охладителен център“, където хората ще могат да намерят убежище от екстремната гореща вълна в региона.

Климатизираният център се намира в т. нар. Amazon Meeting, който е част от корпоративния кампус South Lake Union в центъра на Сиатъл. Според уебсайта на град Сиатъл центърът може да побере до 1000 души. Много домове в района нямат климатици, тъй като климатът в Сиатъл обикновено е умерен, предава CNN.

Центърът за срещи е на един хвърлей от Amazon Spheres или стъклените кълбета, които красят центъра на кампуса в Сиатъл. А по-рано тази година Amazon превърна центъра за срещи във временна клиника за прилагане на ваксини срещу Covid-19.

Безпрецедентни горещи вълни обхващат тихоокеанския северозапад, изтласквайки дневните температури на високи нива и причинявайки прекъсване на електрозахранването в някои части на региона. Температурите в Сиатъл отчетоха над 100 градуса по Фаренхайт (37,7 по Целзий) в понеделник, отбелязвайки първия в историята на града път, в който се отчитат три последователни дни с трицифрена температура, показват данни на Националната метеорологична служба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още