IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon привлича разработчици с виртуални пари

За Amazon Fire засега има едва 154 000 приложения, докато в магазините за приложения на Apple и Google има по около 1,2 млн. апликации

14:20 | 23.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Amazon привлича разработчици с виртуални пари

Amazon е известен преди всичко като интернет магазин. Въпреки това групата представи през изминалата седмица своя първи смартфон Fire Phone. За да насърчи способни разработчици на софтуер, концернът очевидно е готов да плати солидни суми. Компанията ще предложи на програмисти до 5000 долара под формата на виртуални Amazon пари, за да разработват програми за Fire Phone, пише Wall Street Journal.

Разработчиците също така ще получат до 500 долара под формата на кредит за облачната услуга Amazon Web Services, чрез която групата предлага някои уеб приложения и съхранение на данни. Компанията също така ще предложи безплатна реклама чрез собствената си мрежа, пише Amazon в своя уебсайт.

Въпреки това има някои определени условия за извършване на плащанията: приложенията трябва да използват някои функции на операционната система Fire Phone - като например възможността за повикване на менюто чрез накланяне на устройството настрани.

Компанията от Сиатъл дава т.нар Amazon монети на разработчици за до три приложения. С тях програмистите могат да купуват приложения, игри или ъпгрейди. Amazon дава на разработчиците възможността да предаде монетите на собствените си клиенти, така че да може да ги използват например за подобрения за приложенията.

По този начин обаче Amazon продължава да изостава от големия си конкурент Microsoft.  IT концернът предлага до 100 000 долара на разработчици, за да програмират приложения за неговата платформа. 

За разработчиците на смартфони наличието на собствена добре развита платформа за приложения е един от най-важните фактори за отличаване от конкурентните устройства. Много клиенти зависят от редица приложения и игри и биха се отказали от даден апарат, ако не предлага дадена програма.

Amazon Fire работи с преработена версия на операционната система Android. Засега за апарата има 154 000 апликации, а за сравнение в магазините за приложения на Apple и Google има по около 1,2 млн. приложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още