IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще започне да продава повече продукти на Apple на платформата си

Най-новите iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV ще се появят в сайта на търговеца, но не и HomePod - конкурентът на Echo

14:00 | 12.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските технологични гиганти Apple Inc. и Amazon.com Inc., две от най-ценните компании в света, подписаха нова сделка, която ще разшири официалното предлагане на продукти на компанията от Купертино в сайтовете на Amazon. По този начин най-новите продукти на Apple, като iPhone XR, XS и XS Max, ще бъдат достъпни и за клиентите на Amazon, предава Bloomberg.

Amazon заяви, че ще започне да продава на своя уеб сайт най-новите iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV, както и маркови аксесоари и слушалки на дъщерното дружество на Apple Beats. Apple представи iPhone XS и iPhone XS Max в края на септември. Досега Amazon продаваше само по-стари модели iPhone. Amazon обаче няма да продава HomePod, конкурента на производителя на iPhone на популярните безжични високоговорители на Amazon Echo.

„Amazon непрекъснато работи за подобряване на клиентското преживяване и един от начините за това е чрез увеличаване на селекцията от продукти. Очакваме с нетърпение да разширим асортимента от продукти на Apple и Beats в световен мащаб", заяви в свое съобщение базираната в Сиатъл компания.

Продажбите на IPhone отчетоха слабо повишение през четвъртото тримесечие спрямо година по-рано, съобщиха от Apple по-рано през този месец, въпреки че новите флагмански устройства излязоха през този период. Смартфонът остава най-важното устройство за компанията от Купертино, Калифорния. То генерира около 60% от тримесечните приходи от продажби и придържа клиентите към останалите услуги на Apple, като предлагането на онлайн музика и видео.

Отношенията между двете технологични компании обаче невинаги са били безпроблемни.

Така например през 2015 г. Amazon преустанови продажбата на устройството за телевизионен стрийминг Apple TV, което не е съвместимо с видео услугата на гиганта за електронна търговия - пример за това как Amazon използва влиянието си на най-големия онлайн търговец на дребно в света, за да популяризира продукти, които спомагат за собственото му поточно съдържание.

През 2016 г. пък Apple подаде съдебен иск срещу Amazon, в което твърди, че онлайн търговецът на дребно е фалшифицирал продукти на Apple в своя уеб магазин.

Още технологични новини вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още