Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Baidu надмина очакванията на анализаторите и обяви ново придобиване

Компанията се опитва да диверсифицира източниците си на приходи

Baidu надмина очакванията на анализаторите и обяви ново придобиване

Снимка: Anthony Kwan/Bloomberg

Китайският лидер в областта на онлайн търсачките Baidu отчете 1% ръст на тримесечните си приходи, надминавайки очаванията на анализаторите. Освен това разкри, че придобива стрийминг платформата YY Live от компанията за социални мрежи JOYY за 3,6 млрд. долара, а целта е да диверсифицира източниците си на приходи, предава Ройтерс.

Baidu генерира по-голямата част от приходите си от продажбата на реклами в основната си търсачка. По-рано тази година рекламните разходи удариха дъно заради блокадите, свързани с Covid-19, но след това поеха отново нагоре заедно с отварянето на икономиката, когато продажбите на дребно нараснаха, а промишленото производство надмина пазарните очаквания.

Още по темата

Baidu спечели от 7-процентния ръст на годишна база на приходите от стрийминг звеното си iQIYI. Броят на неговите абонати достигна 104,8 млн. през септември.

Услугата, която наподобява Netflix, е разследвана от Комисията по ценните книжа и фондовите борси в Съединените щати, след като Wolfpack Research заяви, че видео платформата е завишила броя на потребителите, приходите и сумите, които плаща за видео съдържание. iQIYI отхвърли твърденията на Wolfpack и обяви, че са погрешни и необосновани.

Общите приходи на Baidu за периода от юли до септември достигнаха 28,23 млрд. юана (4,29 млрд. долара). Средната прогноза на анализаторите, анкетирани от Refinitiv, беше за 27,45 млрд. юана.

Компанията обяви, че за периода от октомври до декември очаква приходи в диапазона 28,6 до 31,3 млрд. юана спрямо средна прогноза за 28,98 млрд. юана.

Листнатите в САЩ книжа на Baidu завършиха търговията в понеделник с 1,9% повишение. От началото на годината стойността им е скочила със 17% спрямо 12% ръст на S&P 500 за същия период.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Stripe блокира Тръмп, но допуска трансакции с негови донори