IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Беларус затяга контрола над интернет медиите

Парламентът одобри законопроект, даващ повече права на държавата над съдържанието в интернет

12:20 | 18.12.14 г.
Беларус затяга контрола над интернет медиите

Парламентът на Беларус одобри законопроект, който позволява на властите да спират интернет медии, ако те публикуват съдържание, смятано за незаконно, пише ABC News.

Решението, взето в сряда, е част от усилията на властите за засилване на контрола над медиите в навечерието на президентските избори в страната, които ще се проведат през ноември. Очаква се на тях президентът Александър Лукашенко да продължи своето 20-годишно управление.

Министърът на информацията Лилия Ананич заяви при представянето на законопроекта пред депутатите, че онлайн медиите, които получат поне две предупреждения за съдържанието, ще бъдат блокирани.

Законът в Беларус забранява разпространението на екстремистка пропаганда и друга информация, която може да навреди на интересите на държавата.

Ръководителят на Асоциацията на журналистите в Беларус Жана Литвина заяви, че новият закон е поредната „атака срещу свободата на словото“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още