Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Белгийската Team.blue придобива СуперХостинг.БГ

Засега не е ясна цената на сделката, българската фирма ще продължи да се развива като самостоятелна компания, запазвайки своето име, мениджмънт и стратегия

Белгийската Team.blue придобива СуперХостинг.БГ

Снимка: Wolfram Schroll/Bloomberg

Една от най-големите български хостинг компании СуперХостинг.БГ става част от регистрираната в Белгия хостинг група Team.blue, която е лидер в бранша в Западна Европа. Засега няма да се предоставя информация за финансовите измерения на трансакцията. Българската компания е била консултирана по сделката от CIRCLE CAPITAL и от юридическите съветници „Владимиров Кискинов - адвокати“.

Още по темата

Българското дружество ще продължи да се развива като самостоятелна компания, запазвайки своето име, мениджмънт и стратегията си за развитие. Team.blue включва над 30 локални европейски бранда и е известна със своята дългосрочна политика да запазва в екипа си досегашните ръководители и основатели на придобиваните от нея дружества и да разчита на тяхната визия за развитие на локално ниво.

SuperHosting е основана през 2005 г. Тя нарасна силно през последните няколко години, основно органично, но и чрез сливания и придобивания. През 2017 г. тя придоби Host.bg, друг популярен хостинг доставчик в България. Седалището на SuperHosting е  в София, България, а компанията наскоро откри втори офис в Сърбия, за да започне географската си експанзия в региона.

СуперХостинг.БГ бе собственост на, както следва: Методи Дреновски с почти 30%, "Иновент Холдинг" с 20%, Любомир Русанов и Деян Чепишев с по почти 20%, Светослав Илиев с 9,5% и Георги Русев с 3,20 на сто.

„Навлизането на стратегически за сектора инвеститор като Team.blue позиционира България като регионален център за хостинг услуги и онлайн бизнес. От важно значение е, че те избраха да се доверят на местния мениджмънт и да подкрепят досегашната ни визия за развитие на компанията. В СуперХостинг.БГ винаги сме имали сериозни планове за разширяване на дейността ни в Югоизточна Европа, а Team.blue разполага с ресурса да ни помогне да направим това. С ръководството на европейската компания се познаваме отдавна, те споделят визията ни за развитието на дружеството и разчитат именно досегашният екип да продължи да осъществява тази визия“, посочва в прессъобщение Методи Дреновски, управляващ партньор на българската хостинг компания.

СуперХостинг.БГ вече започна своето разширяване в региона. Повече от година компанията присъства на пазара в Сърбия под бранда SuperHosting.RS, където множество малки и средни фирми я предпочитат за своите онлайн проекти. Планира се разширяване и в други страни на Балканския полуостров. Финансовият гръб на Team.blue ще позволи това да се случи с ускорени темпове и офисът на българското дружество в София да се наложи като регионален център за хостинг услуги, решения за изграждане на сайтове, електронна търговия и други аспекти на интернет бизнеса. От важно значение е, че този регионален хъб ще бъде ръководен дългосрочно от български мениджъри, за което има ясен ангажимент както от досегашните собственици на българската компания, така и от страна на западноевропейската група.

„Познавам Любомир и Методи от много години и винаги съм се възхищавал и уважавал репутацията им в България. Имаме споделена визия и страст да обслужваме клиентите си с иновативни решения. Професионалните ни отношения се разрастваха през годините и много се вълнувам, че в крайна сметка това доведе до присъединяването на SuperHosting към team.blue. Сега ще ги подкрепим изцяло, тъй като те продължават да изпълняват плана си за растеж в региона на ЦИЕ“, казва Йонас Дененс, изпълнителен директор на team.blue.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Над 56 000 сертификата са свалени в България в петък