Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Британска краудфъндинг платформа одобри българска компания за финансиране

Старт-ъпът Sponsia иска да създаде глобална онлайн платформа, насочена към спонсорството

Британска краудфъндинг платформа одобри българска компания за финансиране

Снимка: Sponsia

Sponsia е първата българска стартираща компания, която е одобрена за финансиране през водещата британска краудфъндинг* платформата Seedrs.

Амбицията на Sponsia е да създаде глобална онлайн платформа за спонсорски възможности. Компанията вече е стартирала краудфъндинг кампанията си, в рамките на която инвеститорите могат бързо и лесно да вложат малки суми от минимум 10 паунда, а в замяна да получат акции от компанията.

Sponsia си е поставила за цел да събере сумата от 125 000 паунда, давайки на инвеститорите 10% от собствеността си, твърдят от компанията. В рамките на първите няколко дни от кампанията са осигурени 51% от сумата, благодарение на подкрепата на фонда за рискови инвестиции Eleven.

Идеята на Sponsia е да създаде онлайн платформа, която да свързва организатори на събития и спонсори. Компанията предоставя различни десктоп и мобилни решения, помагащи на организаторите на събития да продават по-лесно рекламни възможности на спонсори.

Още по темата

Най-новият продукт на Sponsia е персонализирано мобилно приложение за събитие. Целта на компанията е да развие продуктите си, да увеличи продажбите си и да навлезе на международни пазари.

От своя страна, Seedrs е платформа, която помага на старт-ъпи да набират инвестиции. Отговорна за регулацията ѝ е Британската комисия по финансов надзор. До момента Seedrs е успяла да осъществи повече от 100 успешни сделки, които са със средно 1 млн. паунда инвестиции месечно. Освен това компанията има развиваща се база от над 30 000 инвеститори.

Seedrs работи по модела на най-известната краудфъндинг платформа Kickstarter, но разликата е в това, че британската компания дава възможност на инвеститорите да получат акции от компанията, която подкрепя.

*Терминът „краудфъндинг“ (от англ. crowdfunding) се свързва с използване на онлайн общности за финансиране на даден бизнес или проект. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова
Още по темата: Web краудфъндинг Seedrs Sponsia

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Alibaba стана жертва на кражба на данни