IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BuzzFeed и CNN сключиха сделка за видео съдържание

Експериментите в спонсорираното съдържание създават оживление в журналистическите среди

09:31 | 30.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
BuzzFeed и CNN сключиха сделка за видео съдържание

BuzzFeed и CNN създават партньорство за продуциране на видео журнализъм за интернет, съобщи Businessweek.

Сделката предвижда BuzzFeed да удвои видеосъдържанието, като изгради "социално видео студио" с 30 нови служители, които през идните месеци ще трябва да създават новини и забавно съдържание ексклузивно за YouTube. В някои от тях ще се използва огромният видео архив на CNN. Въпреки че е известна основно с видеоклиповете си на ядосани бебета или котки, BuzzFeed също провокира интерес с т. нар. "родна реклама" в сайта на компанията. Новият видео канал също ще използва традиционни реклами в полза на спонсорираното съдържание.

По този модел целта е рекламите да бъдат срещани и консумирани също като съдържанието на BuzzFeed. Във вторник например читателите на сайта могат да намерят постове като "15 животни, които в момента са абсолютно ужасени" (спонсориран от The Purge - нов филм на ужасите) и "10 необикновени летни спорта, които трябва да опитате веднъж в живота" (спонсориран от напитката Lime Straw-Ber-Rita на Bud Light). Те са разпръснати сред други подобни клипове, които нямат спонсори. Това не е съвсем нов модел, но експериментите в спонсорираното съдържание от страна на издатели като BuzzFeed и The Atlantic създават оживление в журналистическите среди.

За CNN съвместната работа с BuzzFeed може би ще е начин да се справи с проблем, който е общ за повечето новинарски компании: проблемът с младите хора. Едва 15% от зрителите на CNN са на възраст под 24 г. Компанията се опитва да промени това, като си партнира с фирми, разбиращи младите хора. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още