IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският бизнес става глобален с помощта на най-големите компании в света

Innowave Summit 2018 ще събере лектори от цял свят

15:34 | 10.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;<a href="https://innowavesummit.com/home-en/"><strong>Innowave Summit 2018</strong></a></p>

Снимка: Innowave Summit 2018

Интернет отвори вратата на компании по цял свят да търгуват и с крайни клиенти, но и помежду си. Преди доста години това беше в пъти по-трудно заради цената, но сега дори не е нужно един бизнес да има физическо присъствие в дадена страна, за да печели от нея.

Когато обаче една компания реши да предприеме тази стъпка, често това е свързано с доста разходи. Те идват най-вече от проучвания на пазара, търсене на служители и партньори, което в зависимост от бизнеса може да се окаже по-голям казус от намирането на самите клиенти.

Международната търговия е постоянно надграждаща се стратегия, която може да доведе до разширяване на бизнеса и ще продължи да дава тази възможност много дълго време, имайки предвид че постоянният технологичен напредък само улеснява достъпа до нови пазари. И в една такава ситуация компаниите искат да погледнат какво правят най-добрите и най-големите в света и как са стигнали до там.

Точно те могат да бъдат намерени на най-голямата технологична конференция за Югоизточна Европа - Innowave Summit 2018 г. Събитието е с акцент върху дигитализацията на бизнеса и обществения сектор, като обсъжда иновациите в продажбите, онлайн търговията, маркетинга и всички водещи сектори.

Innowave Summit 2018 ще се проведе от 19 до 20 октомври в гр. Варна и заедно с Innowave Pre Summit са едно от основните събития на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз по отношение на цифровата икономика, която е сред фокусите на Европа като източник на растеж.

Всички посетители на конференцията ще могат да научат повече за добрите и работещи практики от над 60 представители на световни брандове като Apple, Google, Amazon, Ebay, Alibaba, Yandex, Dell, Twitter, Oracle, Vimeo, Booking и Space X, като едновременно с това ще имат възможност да се срещнат с представители на инвестиционни фондове от три континента.

На разположение ще бъдат и 4 изложбени зони, в които посетителите могат да разгледат над 80 щанда на европоейски и световни технологични компании, както и да проведат личен разговор с тях.

Сред най-известните имена са Джюнейт Ерполат, управляващ директор на Alibaba за Турция; Пролой Митра, директор "Бизнес развитие" на Yandex за Индия; Сид Лорънс, главен изпълнителен директор на The Bot Platform за Великобритания - платформата, която изработва чат ботове за Facebook Messenger и Facebook Workplace; Андрю Сид-Муур, директор за маркетинговите решения във Facebook за Централна и Източна Европа; Джо Райс, който се занимава с корпоративните решения в Twitter; Томас Кокран, един от дигиталните лидери в администрацията на американския президент Обама; Робърт Нейвърт, партньор в 500 Startups; Исидро Ласо, директор на Startup Europe, част от Европейската комисия и много други.

Темите, които ще бъдат са засегнати са тези, които вълнуват цял свят – изкуствен интелект, блокчейн технологии, финтех пазар, виртуална и добавена реалност, машинно обучение, телемедицина, нанотехнологии, тенденции при онлайн търговията, на къде отиват маркетинг комуникациите, как се променя потребителското поведение и още.

Част от събитието е и състезанието „Pitch Your Blockchain Startup”, където стартъпи, работещи с блокчейн технологии, ще имат щанс да спечелят награди на стойност 210,000 евро – 10,000 евро под формата на парична награда и 200,000 евро под формата на инвестиции.

Очакват се над 2000 собственици на различни видове бизнес, мениджъри и бизнес ръководители, както и стартъп компании от 23 страни да посетят събитието. Билети могат да бъдат намерени тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още