Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Coursera се прицелва към оценка от 4 млрд. долара от американското си IPO

Очаква се компанията да се листне на борсата в Ню Йорк

Coursera се прицелва към оценка от 4 млрд. долара от американското си IPO

Снимка: Pixabay

Образователната онлайн платформа Coursera се прицелва в оценка от над 4 млрд. долара в рамките на първичното си публично предлагане в Съединените щати, сочат документите, подадени от нея до регулаторите, предава Ройтерс.

Компанията твърди, че ще предложи около 14,66 млн. от обикновените си акции, а акционерите ѝ предлагат около 1,1 млн. акции, оценени на 30 до 33 долара за брой.

В горната част на своя диапазон, компанията се насочва към набирането на 519 млн. долара.

Coursera – платформа, използвана от над 7300 университета и колежа, предлага курсове като машинно обучение, изчислителни облаци и езикови курсове, показва уебсайтът ѝ.

Още по темата

Търсенето на платформи за онлайн учене преживя бум по време на пандемията на Covid-19, след като стоящите предимно у дома служители се насочиха към дигитални курсове, за да се преквалифицират. Цените на курсовете варират – от 9,99 долара до 99 долара.

През 2020 г. броят на регистрираните в Coursera потребители е скочил с 65% на годишна база, сочат данни на Pitchbook, цитирани от CNBC.

Очаква се акциите на компанията да бъдат листнати на Нюйоркската фондова борса под символа “COUR”.

Coursera е създадена от професорите по компютърни науки от Станфордския университет Дафне Колър и Андрю Нгъ. По времето, когато двамата основават компанията през 2012 г., те отделят много време на висшето образование и разбират, че се задава промяна, а онлайн образованието е добър път напред, допълва CNBC.

По време на пандемията Coursera си партнира с над 330 държавни агенции в 70 държави и в 30 американски щата и града като част от своята програма Coursera Workforce Recovery Initiative, която помага на правителствата да предлагат на незаетите хора безплатен достъп до хиляди курсове по бизнес, технологии, науки за данните от компании като Amazon и Google.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Абонамент от 40 долара на месец - киберизнудването като бизнес