IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на компанията майка на Tinder напуска фирмата

Менди Гинсбърг ще бъде заменена от сегашния президент Шар Дюби

09:15 | 29.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Andrew Harrer/Bloomberg</p>

Andrew Harrer/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на  Match Group Inc. Менди Гинсбърг се оттегля, тъй като e изправена пред предизвикателства в личния си живот, става ясно от вътрешнофирмена бележка, отбелязваща промяна в лидерството в компанията за приложения за запознанства месеци преди планираното ѝ разделяне.

През октомври торнадо удари дома на Гинсбърг в Далас, а миналата седмица тя претърпя операция. Тя очаква да се възстанови напълно, става ясно от писмото.

Match Group назначава настоящия президент Шар Дюби за следващ изпълнителен директор. Дюби поема новата си роля от 1 март в Match Group, която притежава уебсайтовете и приложения за онлайн запознанства Tinder, Hinge, Match и други. Преди това Дюби беше главен оперативен директор в Tinder, където ръководеше екипа, стартирал

Tinder Gold, най-успешната функция за монетизиране на компанията.

Tinder е и най-популярният актив на Match Group, като представлява повече от половината от общо 9,6 милиона абонати, отчетени в края на третото тримесечие. Компанията планира да публикува резултатите си за четвъртото тримесечие на 5 февруари.

Промяната в ръководството настъпва преди планираното оттегляне на Match Group като независима публична компания през следващите няколко месеца. През октомври IAC/InterActiveCorp заяви, че е направила предложение да продаде мажоритарния си дял в онлайн гиганта от своите акционери. IAC притежава приблизително 83% дял в оператора на сайт за запознанства. В рамките на сделката Match ще плати на IAC по 3 долара за акция. Освен това останалите собственици на майката на Tinder ще получат нова акция на Matchи по три долара за акция. Разходите се изчисляват на 840 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още