IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ерик Лефкофски ще оглави Groupon за постоянно

Компанията отчете 7,6 млн. долара загуба за второто тримесечие

12:20 | 08.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ерик Лефкофски.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Ерик Лефкофски. Снимка: Ройтерс

Съоснователят на Groupon Ерик Лефкофски ще замести за постоянно Андрю Мейсън, който напусна компанията заради слабите й финансови резултати, съобщава New York Times.

Лефкофски изпълняваше временно длъжността главен изпълнителен директор на Groupon, след като Мейсън се оттегли, заедно с Тед Леонсис. Леонсис ще заеме мястото на председател на борда на директорите, допълва изданието.

Groupon обяви и финансовите си резултати за второто тримесечие. Компанията е записала загуба от 7,6 млн. долара за периода, което е 1 цент на акция. През второто тримесечие на миналата година беше отчетена печалба от 28,4 млн. долара, или 4 цента на акция.

Като се изключат обаче еднократните ефекти от възнагражденията в акции, направени от компанията, коригираната печалба възлиза на 2 цента на лот, което съвпада с очакванията на анализаторите.

Приходите на Groupon са нараснали със 7% до 607,8 млн. долара през второто тримесечие, докато по същото време на миналата година бяха 568,3 млн. долара. Анализаторите имаха малко по-ниски очаквания за постъпленията – 606,2 млн. долара.

За цялата година от Groupon очакват финансов резултат от порядъка на 1 цент загуба на акция до 1 цент печалба на акция. Прогнозата на компанията за приходите е в интервала 585 – 635 млн. долара.

Анализатори прогнозират, че тази година компанията ще отчете приходи в размер на 621,5 млн. долара и печалба от 5 цента на акция.

Groupon обяви и планове за обратно изкупуване на акции за 300 млн. долара през следващите 2 години.

„Бордът е доволен от представянето на Groupon под ръководството на Ерик и ние имаме удоволствието да съобщим, че той се съгласи да води компанията през този важен етап от развитието й“, коментира Леонсис в изявление по повод обявяването на финансовите резултати.

Инвеститорите оцениха положително новините от Groupon. В следборсовата търговия акциите на компанията поскъпнаха с над 18 на сто.

Лефкофски е основател на няколко технологични компании в Чикаго, както и на компанията за взаимен капитал Lightbank, заедно с дългогодишния му бизнес партньор Брад Кийуел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още