IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google придобива технология за взаимодействие на погледа със софтуер

Концернът погълна тригодишния стартъп Eyefluence за неназована сума

11:02 | 25.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Екипът на&nbsp;Eyefluence. <em>Снимка: компанията</em></p>

Екипът на Eyefluence. Снимка: компанията

Google придоби ключова част от технология, която може да приближи нейните амбиции за виртуалната реалност по-близо до масите.

Eyefluence, който работи над възможността движенията на очите на потребителите да контролират цифровите екрани, съобщи в своя корпоративен блог в понеделник, че се присъединява към гиганта в търсенето Alphabet Inc. Тригодишият старъп, които според някои данни е привлякъл 21,6 млн. долара чрез финансиране, не оповестява цена на сделката, предава Bloomberg.

Google потвърди за поглъщането на Eyefluence в имейл изявление.

Джим Магграф, създател на пионерския таблет LeapPad, стартира Eyefluence след изкупуване на активи от компанията Eye-Com, която прави изследвания в областта на неврологията. Той обеща, че стартъпът ще позволи на хората да манипулират обекти и дигитални екрани със своите движения на очите.

Функционалното следене с погледа е доста желана функция в сферата на виртуалната и разширената реалност, която ще позволява на цифровите изображения да взаимодействат с физическия свят. Подобна технология би могла да ограничи някои от проблемите на латентността и достъпността, които засега не позволяват на масовите потребители да имат взаимодействие с виртуалната реалност.

Google инвестира сериозно във виртуалната реалност, представяйки собствен софтуер и хардуер по-рано този месец. Компанията също така инвестира директно в Magic Leap, стартъп, за който се предполага, че работи над технология за взаимодействие на погледа със софтуер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още