Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Google търси нови служители в Китай

Американската компания дава ясни сигнали, че иска да се завърне на азиатския пазар

Google търси нови служители в Китай

Снимка: Архив Ройтерс

Търсачката на Google може да е блокирана в Китай, но компанията майка Alphabet търси служители в страната, което е знак за амбициите на фирмата за най-големия интернет пазар в света, пише Bloomberg.

Поне 20 позиции, базирани в Пекин, са обявени на сайтовете за кариери на Google, включително такива за инженери, маркетингови и продуктови мениджъри. Няколко обяви са поставени и в секцията за машинно обучение и изкуствен интелект.

Част от позициите първо бяха разкрити още през май от Дзя Ли, ръководителят на звеното на Google за проучвания и развитие в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект. Отдавна се спекулира, че Google иска да върне търсачката си в Китай.

Сред отделни позиции за машинно обучение се нареждат такава за технически ръководител и учен, занимаващ се с проучвания, сочат обявите на уебсайта на базираната в Маунтин Вю, Калифорния, компания.

Освен това Google търси да наеме служители в Шанхай и Гуанджоу.

Американският технологичен гигант се противопостави на китайското правителство през 2010 г., когато заяви, че повече няма да самоцензурира съдържанието си и пренасочи потребителите си от континенталната част до нецензурирания си хонконгски уебсайт. Нейната търсачка и голяма част от другите услуги на компанията, като Gmail, по-късно бяха блокирани, въпреки че Android се превърна в най-популярният мобилен софтуер в страната.

Google не е единствената американска компания, чиито услуги са блокирани в Китай. Facebook и Twitter също се борят с подобни проблеми в континенталната част.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова
Още по темата: Web Google интернет в Китай

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Web
Google е спряла 3,2 млрд. "лоши реклами" през 2017 г.