IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Кои са страните с най-голямо покритие на оптичен интернет?

Въпреки 100-те млн. абонамента за широколентов интернет САЩ изостава в класацията от гледна точка на оптичния

11:35 | 24.02.16 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Предвид наличието на над 100 млн. абонамента за широколентов интернет САЩ отчитат най-голям брой потребители на широколентов интернет спрямо всички останалите страни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). От гледна точка на средната скорост на връзката обаче САЩ изостават зад останалите страни, и то от години насам, коментира Statista.

Въпреки инициативи като Google Fiber, който доставя супербързи оптични връзки в няколко основни американски града, домакинствата в САЩ не преминават към високоскоростен интернет толкова бързо, колкото се очаква.

Според данните на ОИСР САЩ са едва на 18 място от гледна точка на достъпа до широколентови оптични връзки сред всички страни членки на ОИСР. Супербързите оптични връзки са само 9,4% от всички абонаменти за широколентов интернет. Това поставя страната много зад други държави като Япония и Южна Корея, където оптичните връзки формират около 70% от всички абонаменти за широколентов интернет.

В Европа страната с най-широко разпространение на оптичен интернет е Швеция - с 46,0% от всички абонаменти за широколентов интернет. Тя се нарежда и на трето място в света. Всъщност, с изключение на Япония и Южна Корея, всички останали страни в челната десятка са европейски, като сред тях са Словакия, Португалия и Словения.

Предвид факта, че онлайн дейностите, например все по-популярният стрийминг на клипове с висока резолюция,  изискват по-висока процесорна мощ, може да се очаква, че оптичните връзки също ще станат все по-желани и постепенно ще заместят по-бавните медни кабели.

Infographic: United States Lags Behind in Fiber Optic Penetration | Statista

Други подобни графики можете да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
pepince
преди 8 години
...бааааси, няква изтръпнала осукана 2-ка кат. 5...хехехеее, къв оптичен рекламирате бе...не че го нямаме, ама бавничко ни влиза :) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
todis
преди 8 години
Освен липсата на информация за БГ, на снимката е показан меден кабел вместо оптичен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
nicknja
преди 8 години
а ние къде сме в това проучване ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още