Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Графика на деня: Лондон е най-големият пазар за Airbnb

Платформата за отдаване на имоти празнува 10 години от основаването си

Графика на деня: Лондон е най-големият пазар за Airbnb

Снимка: Ройтерс

Преди десет години, в ранните дни на август 2008 г., в интернет пространството се появява сайтът Airbedandbreakfast.com, бележейки раждането на Airbnb.

По онова време тримата основатели Браян Чески, Джо Гебиа и Нейтън Блехарчик са искали да помогнат на пътуващи за кратко време хора да намерят подходящия подслон и да дадат на потенциалните хазяи възможността да печелят допълнително, като отдават пространства, допълнителни стаи или дори само сгъваемо легло на пода.

Малцина тогава знаеха, че 10 години по-късно малкото им начинание ще бъде една от най-горещите частни компании в света, оценена на близо 30 млрд. долара. С течение на годините Airbnb се разви в много повече от онова, което първоначално е трябвало да бъде. В днешно време можете да наемете милиони къщи, апартаменти и стаи чрез платформата. За много млади пътуващи Airbnb се превърна в любимия, ако не и в единствения начин да намерят настаняване, когато пътуват.

Още по темата

За щастие за Airbnb възходът ѝ съвпада с рязкото увеличение на градския туризъм. В градове като Лондон, Париж или Ню Йорк, където често е трудно да се намери хотелска стая, или те са скъпи, Airbnb се превърна в достъпен и популярен начин за опознаване на градовете по по-малко туристически начин.

Airbnb обаче е изправена пред нарастваща критика в редица градове, включително Барселона, Берлин и Париж, където политиците предприеха стъпки, за да предотвратят възможността наемателите да отдават имоти на туристите, а не на местните жители на фона на недостига на жилища на достъпни цени в много райони. Критика, която не изглежда напълно несправедлива, като се има предвид броят на обектите, изброени в някои градове. Следващата графика, базирана на данните от AirDNA, показва кои градове са особено популярни в Airbnb.

Infographic: London Is the World's Airbnb Capital | Statista You will find more infographics at Statista

Други графики можете да откриете тук

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
1
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
А защо трябва да ги ограничават!?
2
 
4
 
2
red6 до: I
преди 1 година
Няма профилна снимка
Да, така е. Начина за реглаж е чрез данъци - едни налози за дългосрочен договор и съвсем по-високи за краткосрочните. И вече кой както си реши.
0
 
9
 
1
I
преди 1 година
Няма профилна снимка
Частната собственост, трябва да може да бъде отдавана според желанието на собственика

Още от Web
Airbnb преговаря с инвеститори за още по-висок дълг