Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Графика на деня: Все повече американци стават жерви на кражба на лични данни

Личните данни на 18% от интернет потребителите са били откраднати, докато 21% от онлайн профилите са компрометирани, сочи проучване

Все повече американци стават жертва на кражби на важна лична информация и компрометиране на интернет профилите им, показват нови данни на изследователския център Pew Reserch Center.

Личните данни на 18% от онлайн потребителите са били откраднати, включително номера на социалните им осигуровки, на кредитни карти или информация за банковите им сметки, сочи проучване на компанията от януари. 21% от потребителите пък споделят, че имейлите или профилите им в социалните мрежи са били компрометирани или откраднати. За сравнение - цифрите през през юли 2013 г. са били съответно 11% и също 21%.

Откриването на пробива в сигурността Heartbleed миналата седмица е поредната лоша новина относно уязвимостта на дигиталната информация. Бъгът, който е широко разпространен в криптиращите технологии и има за цел да защитава онлайн трансакциите и профилите, е останал незасечен повече от две години. Изследователите на сигурността все още не са сигурни дали хакерите са се възползвали от него, но е изчислено, че той обхваща до 66% от активните интернет сайтове.

Още по темата

Информацията за кредитните и дебитните карти на 40 млн. от клиентите на веригата магазини за търговия на дребно Target е била компрометирана, обяви компанията през декември. Скоро след това тя каза, че личната информация на дори повече от клиентите ѝ може да е била открадната. През януари компанията Nieman Marcus обяви кражбата на информацията за 1,1 млн. кредитни и дебитни карти от хакери.

Докато американците стават все по-свързани с интернет, тяхната загриженост относно информацията за тях в мрежата също расте – докато през 2009 г. 33% са изразили опасения относно този проблем, през юли 2014 г. те вече са 50 на сто.

По статията работиха: Боян Христов, редактор Свилен Колев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
McAfee се връща към публичните пазари?