Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Хакерска атака удари акаунтите на британски министри

В резултат имейлите на представители на парламента, на полицейски и други държавни служители са били блокирани

Хакерска атака удари акаунтите на британски министри

Снимка: Архив Ройтерс

Британският парламент е станал обект на кибератака, която е оставила голяма част от представителите на парламента без достъп до имейлите им тази събота, тъй като отдалеченият достъп до акаунтите е бил прекъснат, като мярка за сигурност, пише The New York Times.

Депутатите са били уведомени за проблема още в петък вечерта, а Крис Ренард, член на Камарата на лордовете, направи публична новината, след като писа в Twitter. Той посочи, че онези, които имат спешни въпроси към него, могат да му пишат лични съобщения.

Миналата седмица The Times of London писа, че паролите на британски министри, на посланници и полицейски служители са били продадени онлайн, след като руски хакерски групи са успели да достигнат до тях.

Според изданието откраднатите данни са разкрили лична информация на 1000 души от британския парламент и на други служители, както и на 7000 полицаи и повече от 1000 служители на Министерството на външните работи.

Националният център за киберсигурност, създаден за защита на страната от кибератаки, заяви, че ще даде насоки на засегнатите какво следва да направят.

Представителите на властите работят с центъра за защитаването на мрежата и установяването размера на щетите, твърди говорителка на Камарата на общините. В изявление тя е обясни, че са разкрити опити за неупълномощен достъп до акаунти на висши държавни служители.

“Продължаваме да разследваме случая и вземаме мерки, за да защитим компютърната мрежа, като работим с Националния център за киберсигурност”, обясни още тя.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

1
 
2
 
6
юрист до: majnata
преди 2 години
Няма профилна снимка
Без сайбър секюрити мениджър, който не само да издирва и да сваля антивирусни програми, но и да разработи цялостна стратегия за киберзащита на конкретната фирма, много търговски дружества- особено в сферата на електронната търговия, са обречени на неуспех и възможна близка несъстоятелност. Ако клиентите и контрагентите се отдръпнат от фирма, която има не може да защити в достатъчна степен личните им данни и търговската им информация, то за тази фирма настъпва нейният логичен край.
4
 
4
 
5
majnata до: юрист
преди 2 години
Компютърни СИК и ВИС ли ...?
2
 
7
 
4
преди 2 години
Няма профилна снимка
Чакам кога ще изреват и от нашето НС. А когато бизнесът масово почувства последиците от отказа на негови контрагенти за 50ти път, тогава на много собственици на фирми ще им уврат главите и ще започнат да плащат адекватно за позиция сайбър секюрити мениджър. Още може- в България не е достигнато дъното!
3
 
4
 
3
majnata до: retro_69
преди 2 години
3
 
6
 
2
retro_69 до: majnata
преди 2 години
Естествено,не ставай смешен....:)))))

Още от Web
McAfee се връща към публичните пазари?