IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Imgur е станала жертва на хакерска атака

Пробивът се е случил още през 2014 г., но компанията е разбрала чак сега

16:17 | 27.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Imgur Facebook page</em></p>

Снимка: Imgur Facebook page

Уебсайтът за съхранение и споделяне на изображения Imgur се оказа поредната технологична услуга, която призна за пробив в системата си. В публикация в блога си тя призна, че хакери са разбили защитите ѝ през 2014 г., като са били засегнати приблизително 1,7 млн. имейла и пароли, пише TechCrunch.

Компанията не е предоставила допълнителна информация за пробива.

„Imgur никога не е искала истинските имена, адреси, телефонни номера или друга персонална информация, така че данните, които са компрометирани, не включват толкова лични неща“, посочва фирмата.

Въпреки че атаката се е случила преди три години, Imgur твърди, че това е станало ясно на 23 ноември, когато с компанията се е свързал Трой Хънт, експерт в сферата на сигурността, на когото са изпратени откраднатите данни вследствие на пускането на новата услуга „haveibeenpwned“ за уведомяване в случай на нарушения.

От Imgur все още не са потвърдили как се е случил пробивът, а посочват, че все още разследват случая.

Разкриването на хакерски атаки се превърна в нещо обичайно напоследък.

Засягането на 1,7 млн. потребителски акаунта не е толкова огромен пробив спрямо наскоро разкритите. Мащабните атаки срещу Yahoo през 2013 и 2014 г. са довели до компрометиране на данните на 3 млрд. акаунта.

Миналата седмица Uber разкри хакерска атака, която е засегнала личните данни на 57 млн. потребители и шофьори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още