IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия обвинява местни мениджъри на Amazon за контрабанда на марихуана

Чрез платформата са били продадени около 1000 кг марихуана на стойност приблизително 148 000 долара, твърди полицията

09:53 | 22.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Офисът на Amazon в Хидерабад, Индия. <em>Снимка:&nbsp;Dhiraj Singh/Bloomberg</em></p>

Офисът на Amazon в Хидерабад, Индия. Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Индийската полиция съобщи през уикенда, че е повдигнала обвинения срещу висши ръководители на местното звено на Amazon.com по закона за наркотиците в дело за предполагаема контрабанда на марихуана чрез онлайн търговеца на дребно.

Полицията в централния щат Мадхя Прадеш е арестувала двама мъже с 20 кг марихуана на 14 ноември и е установила, че са използвали уебсайта на Amazon India, за да поръчат и допълнително пренасят веществото под прикритието на листа от стевия, естествен подсладител, в други индийски щати, предава Ройтерс.

Щатската полиция каза в изявление, че изпълнителните директори на Amazon India са посочени като обвиняеми съгласно Закона за наркотичните и психотропните вещества поради различия в отговорите, предоставени от компанията в отговор на полицейски въпроси, както и факти, открити при дискусия. Полицията не разкрива данни за това колко ръководители са обвинени.

Полицията, която преди това е привикала и е говорила с ръководителите на Amazon по случая, изчислява, че чрез платформата са били продадени около 1000 кг марихуана на стойност приблизително 148 000 долара.

Концернът заяви в допълнително съобщение, че не позволява публикуването на обяви и продажбата на законово забранени продукти, добавяйки, че предприема строги действия срещу продавачите в случай на някакво нарушение.

„Уведомени сме за проблема и в момента го разследваме“, каза Amazon за предполагаемата контрабанда на марихуана.

През последните години индийските власти засилиха усилията си за борба с незаконните вещества. Много индийски топ актьори и телевизионни лица са обект на контрол от страна на служителите по наркотиците от миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още