IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Институционалните инвеститори спорят за стойността на Snap

Фондът на Джордж Сорос се отказва изцяло от участието си в компанията, докато някои акционери увеличават дела си

10:17 | 15.11.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Фонд мениджърите изразяват силно противоречиви възгледи за Snap Inc по време на предизвикателното за компанията трето фискално тримесечие, показват документи до борсовите регулатори от вторник.

Базираният в Калифорния създател на приложението за съобщения Snapchat дебютира на фондовия пазар с публично предлагане през март, което беше най-горещото технологично IPO за годината.

Но финансовият отчет разочарова Wall Street, като показа доста по-слаб ръст на приходите и потребителите за третото тримесечие от очакванията, докато компанията се бори с конкуренцията от страна на Instagram на Facebook Inc.

Компанията, стояща за фондовете на T. Rowe Price Group Inc, отчита повече от 90% спад на броя на акциите на Snap, които държи към края на септември. Т. Rowe е петият по големина акционер на Snap, според данните на Thomson Reuters.

Soros Fund Management LLC, наречен на председателя си Джордж Сорос, се е отказал изцяло от участие в Snap през третото тримесечие, сочат документи.

За разлика от тях дружествата, контролирани от Fidelity Investments, са добавили 11 млн. акции към тези, които са държали през предходното тримесечие, а технологичният хедж фонд Coatue Management LLC е увеличил дела си с 1,7 млн. акции. Fidelity е шестият по големина акционер на Snap, докато Coatue е седмият по големина акционер, показват данните на Thomson Reuters.

T. Rowe и Soros не са били открити за коментар, докато Fidelity, Coatue и Snap са отказали да коментират темата. 

Книжата на Snap поевтиняха с 18 на сто през третото тримесечие и с още 14 на сто от края на септември. Във вторник акциите приключиха сесията с повишение от 1,4 на сто до 12,57 долара. 

Други значими акционери са OppenheimerFunds Inc, JPMorgan Chase & Co и Och-Ziff Capital Management Group LLC, показват данните на Thomson Reuters, основани на подадени документи в Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC).

Базираните в САЩ фонд мениджъри са задължени да разкриват на тримесечна база данни за своите портфейли до регулатора в документ, известен като 13f. Други инвеститори следят за тези данни като насоки за тенденциите на борсата. Но да се разчита само на тези документи за развитие на инвестиционна стратегия е донякъде рисково, защото разкритията не са пълни, отчитат отминал период и се публикуват 45 дни след края на всяко тримесечие. 

Вижте още технологични новини във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Eon
преди 6 години
Приложение на телефона, където тийнове (и възрастни с акъл на тийнове) се правят на кученца да струва 15 милиарда долара... айде у лево :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още