Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Инвестиция на Blackstone оцени основана от българи компания на 900 млн. долара

Dynamo Software осигурява облачна технология, която помага на инвестиционните компании да управляват своите отношения с клиенти

Инвестиция на Blackstone оцени основана от българи компания на 900 млн. долара

Снимка: Dynamo Software

Blackstone - един от лидерите на пазара за частни капиталови инвестиции, ще се присъедини към инвестицията на Francisco Partners и ще вложи средства в софтуерната компания Dynamo Software Inc, пише Wall Street Journal. Dynamo предоставя услуги, които обслужват индустрията за алтернативни инвестиционни фондове, включително и частните капиталови инвестиции.

Сделката оценява основаната от български екип Dynamo Software Inc. на 900 млн. долара.

Dynamo осигурява облачна технология, която помага на инвестиционните компании да управляват своите отношения с клиенти. Сред клиентите на базираната в Уотъртаун, Масачузетс, компания са дружества за рисков капитал и частен капитал, както и хедж фондове и компании инвестиращи в недвижими имоти. Dynamo работи и с институционални инвеститори, като фондации и дарители, а Francisco е един от клиентите ѝ.

Blackstone подкрепя Dynamo със средства от своя фонд за растеж, който достигна тавана си от 4,5 млрд. долара през март. Компанията обикновено влага между 150 и 600 млн. долара във всяко дружество, което подкрепя с пари от фонда.

Francisco Partners, която работи в технологичния сектор, първоначално инвестира в Dynamo през 2017 г. от своя оценяван на 600 млн. долара Francisco Partners Agility LP fund. Той се фокусира върху сделки, които са по-малки от тези, които фондът подкрепя с пари от основните си фондове за придобиване. Francisco реинвестира в Dynamo от своя 6-ти основен фонд, който приключи набирането на средства през 2020 и достигна 7,45 милиарда долара.

В момента Dynamo има офиси освен в САЩ и в България, Обединеното кралство, Сингапур и Хонконг. За какво ще ползва парите компанията вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ами и тук основана от български екип: хубаво, ама къде е основана в България или в Щатите?

Още от Web
Нова руска кибератака е таргетирала стотици американски мрежи