IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Google ще се срещне с Вестагер и Йотингер

Срещата ще се случи, след като компанията официално отрече обвиненията на Европейската комисия

18:32 | 17.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичаи и еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер ще се срещнат в петък след като американската технологична компания официално отрече обвиненията на Европейската комисия (ЕК), включително това, че блокира рекламите на конкурентите си в онлайн търсачката, предава Ройтерс.

Пичаи ще се срещне и с еврокомисаря на дигиталната икономика и общество, като визитата му ще бъде финалната спирка от кратката му обиколка в Европа, потвърдиха говорителите на Google и на Европейския съюз (ЕС).

Миналата седмица главният юрисконсулт на Google Кент Уокър заяви, че операционната система на компанията - Android - помага на конкуренцията, отхвърляйки обвиненията, че компанията използва мобилната платформа, за да пречи на конкурентите си. Базираната в Маунтин Вю, Калифорния, компания също така отрече обвиненията, че несправедливо е насърчавала своята търговска услуга и блокирала онлайн рекламите на други компании при търсене.

Очаква се през следващата година европейските регулатори да се произнесат по тези въпроси, като е възможно да наредят Google да промени своите бизнес практики и да ѝ наложат големи глоби. Случаят започна преди шест години, когато Европейската комисия започна разследване на компанията след оплаквания от страна на Microsoft и други конкуренти.

Пичаи се срещна с Вестагер и Йотингер за последно през февруари, малко след като беше обявен за главен изпълнителен директор на компанията. По време на визитата си в Лондон по-рано тази седмица Пичаи обяви, че Google ще разшири присъствието си в града, като разкри, че е оптимистично настроен за бъдещето на Великобритания като технологичен център, въпреки несигурността около Brexit.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bigmamascandal
преди 7 години
Дреме им на ... ай да не казвам....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още