IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се става ефективен мениджър

Как технологичните иновации променят бизнеса, кариерата и ефективността на хората и защо някои професии ще изчезнат

09:14 | 09.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Как се става ефективен мениджър
„Голяма част от бизнеса живее в миналото, докато бъдещето се случва днес. Днес има по-добри решения за управление, за работа с клиенти, за маркетинг и реклама, за иновации, за продажби... и те всички са свързани с дигиталните технологии. За да си успешен, вече не е достатъчно да „можеш да работиш на компютър”, а да водиш дигиталната трансформация на индустрията си“, твърди Пламен Русев, сериен предприемач, инвеститор в технологични компании и организатор на събитието CEEDS’15, което ще се проведе на 21-22 април с София.
 
“В Китай строят къщи с 3D принтери, а тук се обсъжда темата със санирането. Дисонансът е огромен. И докато една българска IT компания беше продадена на чуждестранни инвеститори за над 260 млн. долара, в същото време туристическият бранш трудно инвестира и 100 лв за онлайн реклама на своите услуги. Живеем заедно, но в два различни свята и това коства много на България – и като бизнес потенциал и като загуба на млади хора”.

Сред акцентите на събитието тази година ще бъде и един от най-интересните и бързо развиващи се пазари в момента – този на преносимите “умни” устройства – часовници, очила, гривни. Данните сочат, че продажбите в сектора ще се увеличат с над 35% през следващите 5 години. Присъстващите ще станат част и от дебати по темата за електронното здравеопазване, управлението на “големите данни”, електронното обучение, дигиталната трансформация, социалните мрежи, маркетинга, рекламата, предприемачеството и създаването на вирусно съдържание.

Организаторите вярват, че IT индустрията в България има бъдеще и огромен потенциал, но за да стане това факт, е необходимо мениджърите и младите хора да бъдат обучени от най-добрите специалисти, да имат досег до световните практики и да бъдат насърчавани да се развиват. Това именно се случва на CEEDS’15.

„80% от посетителите на CEEDS и Webit споделят, че са получили повишение в работата си след като са присъствали на нашите събития в София, Истанбул, Дубай или на други места. Хората, които посещават CEEDS, са специална група – търсещи, можещи, иновативни, с хъс за успех и кариерно развитие и с много потенциал”, коментира Пламен Русев.
Седмото издание на CEEDS ще се състои на 21 и 22 април в Sofia Event Center.
 
Официалната програма на събитието е вече известна и може да бъде разгледана на сайта. Регистрациите за билети са отворени още няколко дни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още