IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски регулатор погна Baidu за реклама на хазарт

Срещу компанията е започнало разследване след репортаж на местна медия

18:20 | 19.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайският интернет регулатор ще разследва Baidu след като местна медия съобщи за нелегални сайтове за залагания, които са ползвали най-голямата търсачка в страната, за да промотират бизнеса си, предава Ройтерс.

В изявление, публикувано на уебсайта на Администрацията на киберпространството на Китай (CAC), регулаторът посочва, че се извършва подробно разследване. Хазартът е забранен в Китай от 1949 г. насам, макар че държавната лотария все още работи.

Говорителят на Baidu отказва да коментира разследването на CAC. В публикацията в официалния блог на компанията се посочва, че фирмата активно помага на полицията в рамките на разследването. Изявлението се появи след като местни медии писаха, че органите на реда са открили, че служители на Baidu са се облагодетелствали, като са помагали на сайтове за хазарт да се рекламират.

Всяко наказание от страна на регулатора ще бъде нов удар за Baidu. Миналия месец компанията сви своята прогноза за приходите си за текущото тримесечие след като регулаторите наложиха ограничения на рекламите на здравни продукти/

В своето изявление CAC твърди, че Baidu и други търсачки не бива да са канал за популяризиране на хазартни дейности и друга незаконна информация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още