IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft иска да придобие британския стартъп Softomotive

Целта за придобиване разработва софтуер за автоматизация на задачи

11:21 | 04.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. води преговори за закупуването на Softomotive Ltd., базиран във Великобритания стартъп, който прави софтуерни роботи за автоматизиране на задачи, предава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници. 

Ако преговорите са успешни, сделката може да бъде обявена през следващите седмици, поясняват източниците, молейки да не бъдат идентифицирани, тъй като темата не е публична. Не е взето окончателно решение и разговорите все още могат да се разпаднат, поясняват те.

Bloomberg не е успяла да научи условията на обсъжданата сделка. Softomotive набра 25 млн. долара през 2018 г. от базираната в Лондон инвестиционна компания Grafton Capital.

Представители на Microsoft и Softomotive отказват коментар.

Softomotive е специализирана в технологията за роботи за автоматизиране на процеси или софтуер, който помага на компаниите да спестят време и пари чрез автоматизиране на повтарящи се ръчни задачи, като въвеждане на данни в електронни таблици. Продуктите на компанията се използват в здравния, банковия, застрахователния и телекомуникационния сектор според нейния уебсайт.

Той се конкурира със стартъпи като Automation Anywhere Inc. и UiPath, които наскоро бяха оценени на 7 млрд. долара и за чието първично публично предлагане се спекулира, съобщи Bloomberg News.

Microsoft, една от най-големите софтуерни компании в света, публикува по-добри от очакваните тримесечни резултати в сряда, тъй като увеличената работа на дистанционно ниво ускори търсенето на нейните облачно-изчислителни продукти. През ноември компанията заяви, че е добавила роботизирана автоматизация на процесите в своя работен процес. 

Softomotive е основана през 2005 г. в Гърция и премести централата си в Лондон през 2015 г. В уебсайта ѝ се посочва, че е златен партньор на Microsoft.

Бившият главен изпълнителен директор на британската софтуерна фирма Sage Group Plc Гай Беруер беше назначен за председател на борда на Softomotive през миналата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още