Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Microsoft иска да придобие британския стартъп Softomotive

Целта за придобиване разработва софтуер за автоматизация на задачи

Microsoft иска да придобие британския стартъп Softomotive

Снимка: Bloomberg

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. води преговори за закупуването на Softomotive Ltd., базиран във Великобритания стартъп, който прави софтуерни роботи за автоматизиране на задачи, предава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници. 

Ако преговорите са успешни, сделката може да бъде обявена през следващите седмици, поясняват източниците, молейки да не бъдат идентифицирани, тъй като темата не е публична. Не е взето окончателно решение и разговорите все още могат да се разпаднат, поясняват те.

Още по темата

Bloomberg не е успяла да научи условията на обсъжданата сделка. Softomotive набра 25 млн. долара през 2018 г. от базираната в Лондон инвестиционна компания Grafton Capital.

Представители на Microsoft и Softomotive отказват коментар.

Softomotive е специализирана в технологията за роботи за автоматизиране на процеси или софтуер, който помага на компаниите да спестят време и пари чрез автоматизиране на повтарящи се ръчни задачи, като въвеждане на данни в електронни таблици. Продуктите на компанията се използват в здравния, банковия, застрахователния и телекомуникационния сектор според нейния уебсайт.

Той се конкурира със стартъпи като Automation Anywhere Inc. и UiPath, които наскоро бяха оценени на 7 млрд. долара и за чието първично публично предлагане се спекулира, съобщи Bloomberg News.

Microsoft, една от най-големите софтуерни компании в света, публикува по-добри от очакваните тримесечни резултати в сряда, тъй като увеличената работа на дистанционно ниво ускори търсенето на нейните облачно-изчислителни продукти. През ноември компанията заяви, че е добавила роботизирана автоматизация на процесите в своя работен процес. 

Softomotive е основана през 2005 г. в Гърция и премести централата си в Лондон през 2015 г. В уебсайта ѝ се посочва, че е златен партньор на Microsoft.

Бившият главен изпълнителен директор на британската софтуерна фирма Sage Group Plc Гай Беруер беше назначен за председател на борда на Softomotive през миналата година. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Най-високо оценяваният щатски стартъп започва дейност и в България