IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музикаутор и Google Play Music сключиха споразумение

Освен в България музикалната услуга стартира в нови 12 европейски държави

16:33 | 10.11.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Музикаутор и Google Play Music сключиха споразумение

Българската организация за колективно управление на авторски права в музиката Музикаутор и дигиталната музикална платформа Google Play Music сключиха договор, благодарение на който българските и международни творци (композитори, автори на текст и на аранжимент) ще генерират приходи от платформата в България.

Услугата Google Play Music позволява безплатно съхранение на до 20 хил. песни от личната библиотека на потребителите в облака, които те могат да слушат онлайн и офлайн както на компютър, така и на всяко устройство с операционните системи Android или iOS. Клиентите на музикалния магазин ще могат да закупуват музика през мрежата или от своите Android устройства, като закупените песни и албуми ще бъдат незабавно достъпни и също ще могат да се съхраняват в облака.

Миналата седмица от Google анонсираха, че освен в България музикалната услуга стартира в нови 12 европейски държави - Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватия, Кипър, Естония, Ирландия, Латвия, Литва, Македония, Малта, Румъния и Словения, с което общият брой на държавите, в които e достъпна Google Play Music, се увеличава на 58.

Google Play Music предлага и абонамент за стрийминг  музикална услуга, наречена All Access, която дава достъп до повече от 25 милиона песни от целия свят. Потребителите могат да ползват услугата безплатно 30 дни, след това срещу месечна такса на стойност 7,99 лв., а след 7 януари 2015 г. - 8,99 лв.  Всеки може да създава плейлисти и собствени радио станции и да ги слуша от телефона, таблета или компютъра си, както и офлайн от всяко Android или iOS устройство, съобщават още от Музикаутор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още