IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Neterra планира нови технологични инвестиции през 2017 г.

Компанията ще инвестира и в придобиването на бизнеси в сходна сфера, каза управителят Невен Дилков

13:45 | 14.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria&nbsp;</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria 

В момента IT бизнесът в България е процъфтяващ сектор, а и непрекъснато се генерират кадри за него. Имаме добри образователни институции у нас, които са фокусирани изцяло върху подготовката на IT кадри, което дава и отличните резултати и затова тенденцията трябва да продължи. Това каза в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Невен Дилков, управител на Neterra.

Той обяви, че по повод навършването на 20 години от старта на дейността на компанията, на 19 септември стартира форум Neterra Lab - като поредица от събития по актуални теми и тенденции в IT сектора в световен мащаб и технологиите, свързани с управлението на съвременния бизнес.

Там ще обърнем внимание на комплексността на проблема с управлението на корпоративните мрежи в днешно време, каза Дилков. 

Ще се дискутира темата за изнесената системна администрация, защото съвременните корпоративни мрежи за доста сложни, каза Дилков. Компанията е създала организация от висококвалифицирани специалисти, които денонощно да поддържат корпоративните мрежи на фирмите. Това създава предвидимост и стандарт за поддръжка, а и е по-евтино за фирмите, посочи той.

И допълни, че разрастването на компанията се дължи на фокуса върху международните оператори. Сред клиентите ѝ са British Telecom и Verizon.

Догодина Neterra планира да инвестира в нов дейта център и нов телепорт за спътникови комуникации, който ще допълни вече съществуващия телепорт в столицата, като ще бъде извън София на място с по-добри атмосферни условия.

Neterra предвижда и да инвестира в придобиването на бизнеси в сходна сфера и така да разширява дейността си.

Още по темата гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още