IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова платформа обединява информация за велоалеите в София

Проектът е дело на Microsoft и българската компания Indigo Verge

16:39 | 09.04.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Microsoft България и Indigo Verge създадоха съвместен проект, насочен към любителите на колезденето в градска среда. Става дума за инициативата VeloGuide, която цели създаването на по-добри условия и информираност за придвижването с велосипед в града, съобщават от Indigo Verge.

Проектът събира в едно информация за велоалеи и маршрути, както и за магазини, сервизи и паркинги за колелета в района на София. Освен това потребители могат да добавят информация за различни маршрути за велосипеди, които сами са изминали.

На сайта VeloGuide.bg е публикуван и наръчник за велобезопасност. Добавени са и съвети от велосипедисти, тъй като създателите на сайта смятат, че колоезденето е участие в цялостното движение и трябва да бъде отговорно.

От Indigo Verge посочват, че двете компании са работили с голямо желание върху проекта, чиято цел е да предостави съвременна информативна платформа за всички велосипедисти ентусиасти в района на столицата.

„Тази платформа комбинира в себе си информация за вело-, както и за пешеходни алеи и маршрути. На VeloGuide.bg може лесно и бързо да се видят паркинги, магазини и сервизи за любителите на колоезденето. Предвидили сме възможност потребителите сами да допълват съществуващите места с нови, както и да споделят лесно своите коментари и впечатления във Facebook,“ коментира Венцислав Попов, мениджър „Платформи за разработка“ към Microsoft България.

Според българската компания в цялата страна има изградени страхотни веломаршрути, но данни за тях могат да бъдат открити на различни места – предимно форуми и блогове. Целта на VeloGuide.bg е да обедини цялата информация в едно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още