IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OLX забранява публикуването на обяви за продажба на медицински маски

Освен това платформата премахва съществуващите вече обяви

15:05 | 09.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Платформата за онлайн обяви OLX.bg обяви, че забранява публикуването на нови обяви за продажбата на медицински маски, а съществуващите вече обяви ще бъдат премахнати от платформата. Компанията предприема този ход “с оглед на глобалната ситуация с коронавируса (COVID-19)”, гласи съобщение, изпратено до медиите. 

OLX посочва, че е взела решението след публикации в медиите, както и след получени сигнали от потребителите. Целта е да се защити общественият интерес. Ето защо “считано от 05.03.2020 г., е взето решение всички обяви за маски тип "медицински маски", да бъдат сваляни от платформата”, гласи прессъобщението. 

Мерките са свързани с избягване спекулирането с цените на въпросните продукти и гарантиране здравето на хората и обществения интерес. 

В момента администраторите в платформата на OLX работят по отстраняването на всички обяви от този тип, които попадат в регулацията на закона за търговия с медицински изделия. Досега премахнатите обяви са около 400, допълват от компанията. 

Освен това OLX призова и останалите платформи за онлайн търговия у нас, в които има обяви за медицински маски, да предприемат действия, за да се гарантира опазването на общественото здраве и потребителската безопасност. 

OLX е поредната онлайн платформа, която взема мерки срещу злоупотреби в ситуация, в която коронавирусът продължава да се разпространява по света. Миналата седмица Amazon обяви, че започва да премахва обяви на продукти, които се твърди, че лекуват или предпазват от COVID-19. По данни на Amazon компанията е премахнала над 1 млн. подобни обяви.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още