IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal спира дейността в Турция

Турският регулатор е отказал да даде лиценз за операции в страната

13:06 | 31.05.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-голямата в света платежна система PayPal ще прекрати от 6 юни всички свои операции по сметки на клиентите си в Турция, се посочва в разпространено днес съобщение на компанията, цитирано от ТАСС и БТА.

„За съжаление съобщаваме, че спираме дейността си в Турция. От 6 юни 2016 година турските клиенти няма да могат да получават и изпращат средства с помощта на сметките си. Клиентите ни могат (до 6 юни) да влязат в акаунтите си и да прехвърлят наличните там пари по сметки в банки, ако имат такива“, се отбелязва в изявлението.

Компанията пояснява, че турският регулатор - Агенцията по банково регулиране и надзор - „е отказал да издаде лиценз и е наредил да бъде спряна дейността в Турция". 

Регулаторът отговаря за контрола над дейността на финансовите институции в Турция и за спазването на финансовата дисциплина. Решенията му са окончателни.

В изявлението PayPal обаче заявява, че „работи върху получаване на необходимите разрешителни, за да предоставя отново услугите си в Турция". Платежната система е основана през 1998 година и в момента действа в над 180 страни, обслужвайки над 150 милиона клиенти, припомня ТАСС, цитирана от БТА.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 1
salaga
преди 7 години
Аман от регулатори, агенции, инспекции, комисии, комитети, парламенти, министерства , ведомства и всичките милиарди тунеядци които си чешат топките там, и се чудят какво да измислят, за да ти стъжнят живота.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
vankata89
преди 7 години
Как да не уважаваш биткойна :D. Поредната човеша глупост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още