Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Revolut стартира дейнност в САЩ

Възможността за мигновени преводи без такси между Европа и САЩ променя финансовото изживяване за милиони хора

Revolut стартира дейнност в САЩ

 Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Финтех компанията Revolut пусна финансовото си приложение и дебитна карта в САЩ. Стартъп компанията, която цели да изгради единно приложение, от което крайните потребители да управляват всички свои финанси, вече има десетки хиляди потребители в САЩ, докато клиентите ѝ в Европа надминават 10 милиона.

Възможността за мигновени преводи без такси между Европа и САЩ променя финансовото изживяване за милиони хора, особено за тези зад граница.

Само в България финтех компанията разполага с близо 200 000 индивидуални потребители. Всеки един от тези потребители ще може да праща към и получава средства от свои роднини и познати в САЩ. По данни от различни източници сънародниците ни в САЩ наброяват между 200 000 – 500 000 души. 

Още по темата


„Разходите за живот се увеличават непропорционално спрямо заплатите на хората. Сега повече от всякога потребителят трябва да знае какво точно постъпва към и излиза от сметката му. Крайният потребител трябва да разполага с нужните инструменти, които да му помогнат да управлява парите си по-удобно и прозрачно, и ние се радваме, че от днес даваме тази възможност на един от най-големи пазари в света“, пояснява Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, цитиран в прессъобщение.    

Финтех приложението дава възможност и за извършване на покупки онлайн чрез виртуални карти, които добавят допълнително ниво на сигурност при пазаруване онлайн. Компанията поддържа безконтактни разплащания и първа въведе Apple Pay на българския пазар през юни миналата година. В контекста на глобалната криза около коронавируса от Revolut препоръчват дигитално разплащане там, където това е възможно, за да се ограничи контактът с физически банкноти.

Едва преди месец глобалната финансова платформа набра допълнителни 500 млн. долара финансиране от серия D, като общата сума, събрана от компанията, достигна 836 млн. долара.

Новият кръг на финансиране бе воден от базираната в САЩ компания за рисков капитал Technology Crossover Ventures (TCV), ранен инвеститор в компании като Facebook и Netflix, а участваха и редица съществуващи инвеститори (Ribbit Capital, DST Global, Lakestar и GP Bullhound). Последният кръг на финансиране утроява стойността на бизнеса спрямо последната оценка от април 2018 г. от 1,7 млрд. долара, като сега Revolut се оценява на 5,5 млрд. долара.

По статията работи: Бойчо Попов
Още по темата: Web Финтех индустрия Revolut

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Фондът за рисков капитал Ню Вижън 3 обяви първите си три инвестиции