IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия блокира и разблокира Reddit за 24 часа

Причината за скандала бе публикувана рецепта за това как да се отглеждат наркотични вещества

15:41 | 14.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия блокира и разблокира Reddit за 24 часа

Само ден, след като блокира Reddit, един от сайтовете с най-голям трафик в света, Русия вдигна забраната над популярния сайт.

Руската федерална комисия по комуникациите „Роскомнадзор“ заяви на своята Facebook страница, че е влязла във връзка с администраторите на Reddit и двете страни са достигнали до някакво споразумение, предава Ройтерс.

От една страна, сайтът се е съгласил да блокира само специфично съдържание, така че то да не е достъпно за руските потребители, а от друга, държавният регулатор е премахнал забраната за целия сайт. 

Причина за скандала бе публикувана "рецепта за това как да се отглеждат наркотични вещества", което накара „Роскомнадзор“ да се свърже с представители на Reddit, които обаче първоначално отказаха да махнат противоречивия пост.

Вследствие на това Русия спря целия достъп до Reddit от своята територия, с което очевидно привлече вниманието на мениджърите на сайта.

В своето изявление комисията твърди, че се надява занапред да има бърза и конструктивна комуникация с администраторите на Reddit в случай, че дадено съдържание бъде счетено за неподходящо от нея.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още