IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Schneider Electric в света на IoT

Международната компания ще бъде домакин на Innovation Summit Sofia 2018

09:15 | 17.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;</em><em>Innovation Summit Sofia 2018</em></p>

Илюстрация: Innovation Summit Sofia 2018

Ако не сте обръщали досега силно внимание на т. нар. Интернет на нещата (IoT), може би е време да го направите сега. Често хората свързват този термин със свързаните домове, къщи и камери за сигурност. Но всъщност технологията е много по-мащабна, а перспективите за ръст – огромни.

Ето някои данни за IoT от този месец:

Глобалният IoT пазар се очаква да нарасне от 249 млрд. долара през 2018 г. до 457 млрд. долара през 2020 г.
Около 6 трлн. долара ще бъдат вложени в IoT решения през следващите пет години.
През 2020 г. около 90% от превозните средства ще са интернет свързани, показват данни на SC magazine.

Какво значи всичко това? Как ще управляваме и ще осигурим всички тези устройства? Човечеството вече се препъна доста лошо при преминаването от мейнфрейм към клиентските сървър, свързани лаптопи и смартфони. То премести прекалено много данни твърде бързо, без да са гарантирани уредите.

Как да се подготвим за задаващото се цунами IoT? С тази тема се занимава и Schneider Electric, един от лидерите в дигиталната трансформация, енергийния мениджмънт и автоматизацията. Компанията ще бъде домакин на Innovation Summit Sofia 2018, част от Innovation Summit World Tour. То ще се проведе у нас за втора поредна година, като ще съвпадне с отбелязването на 20 години от основаването на Schneider Electric България - на 23 октомври 2018 г. в Интер Експо Център.

В рамките на форума ще бъдат представени последните иновации на компанията по отношение на IoT отворена архитектура и концепция EcoStruxure, като също така предстои и премиерата на няколко иновативни продукти с потенциал да подобрят качествено ефективността при разходите за електроенергия в различни бизнес сегменти.

Форматът на събитието включва конференция с презентации от водещи експерти и визионери в областта на индустриалните иновации и дигиталната трансформация (т.нар. strategic talks) и изложение, в рамките на което продуктите и мострите ще бъдат представени на концептуално ниво. Гостите ще имат възможност да се запознаят с голямата идея, която стои зад всяко едно от предлаганите високоефективни и иновативни решения.

„Вълнуваме се, че отново ще имаме възможност да представим в необходимата дълбочина пред нашите партньори най-големите ни достижения в областта на енергийната ефективност, автоматизацията и центровете за данни. Вярваме, че сме успели да адаптираме концепцията на събитието към спецификите и нуждите на локалния пазар. Моментът е особено вълнуващ за нас, тъй като съвпада с отбелязването на 20 години от основаването на Schneider Electric България. По този повод мога да заявя, че компанията има готовност да препотвърди ангажимента си за устойчиво развитие“, сподели по повод на събитието Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово.

Акцентът в програмата на Innovation Summit Sofia 2018 ще бъде EcoStruxure™ – отворена IoT-съвместима архитектура и платформа, достъпна за домове, сгради, центрове за данни, инфраструктури и промишленост, принадлежаща на Schneider Electric. EcoStruxure™ доставя иновации на всички нива, от свързаните продукти до усъвършенстван контрол в няколко области на експертиза - електрозахранване, ИТ, индустрия и електропреносна мрежа. Платформата осигурява безопасност, надеждност, оперативна ефективност, устойчивост и свързаност за клиентите на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още