IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сеул се оплака от хакерска атака

Авторите на киберпрестъплението обаче остават неизвестни

09:58 | 25.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сеул се оплака от хакерска атака

След сриването на няколко правителствени интернет сайта Южна Корея би във вторник следобед алармата за кибератаки. Правителството обяви втора степен на тревога от общо петстепенната скала за подобни нападения, а според властите става дума за "кибератака от неизвестни хакери", предава AFP. 

С тази аларма държавни ограни и обществеността са предупредени за възможни атаки от интернет. Няколко интернет страници на правителството и най-малко един медиен сайт вече не работят. AFP припомня, че днес се чества 63-годишнината от Корейската война.

Това не е първият подобен инцидент. Преди това правителството на Южна Корея обвини лидерите на Северна Корея, че през март с поредица от интернет атаки са парализирали десетки хиляди компютри и сървъри на южнокорейски медии и банки.

Предварително проучване, което бе публикувано през април, стигна до извода, че управлявана от военни шпионска система е причина за атаката. От друга страна и Северна Корея обвини своя съсед, че е извършвал кибератаки. 

След силното напрежение в региона, особено през март и април, Северна Корея сигнализира неотдавна, че е склонна да подкрепи дипломатическо сближаване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още