Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Shopify не изпълни прогнозата за приходите си, докато конкуренцията се засилва

Останалите играчи на пазара на онлайн търговия залагат на все по-големи инвестиции

Shopify не изпълни прогнозата за приходите си, докато конкуренцията се засилва

Снимка: Bloomberg L.P.

Приходите на канадската компания за онлайн търговия Shopify за третото тримесечие се оказаха под прогнозите на Wall Street, след като бяха засегнати от голямата конкуренция, свързана с по-големите инвестиции на други играчи в развитието на собствените им платформи за онлайн търговия, предава Ройтерс.

Макар че търсенето на софтуера и услугите на Shopify остават силни, Adobe и Amazon.com също работят по продуктовото развитие на своите услуги, така че да помогнат на търговците на дребно да създават и управляват по-добре своите онлайн магазини.

Нетната печалба през тримесечието е нараснала до 1,15 млрд. долара, или 9 цента на акция, спрямо 191,1 млн. долара, или 1,54 цента на акция, година по-рано.

Коригираната печалба на компанията разочарова анализаторите за първи път от първичното публично предлагане на Shopify през 2015 г., допълва Bloomberg.

Още по темата

Брутният обем на стоките (GMV), внимателно следен показател за представянето на индустрията за търговия на дребно, е достигнал 41,8 млрд. долара през тримесечието, записвайки годишен ръст от 35 на сто.

Листнатите в САЩ акции на Shopify понижиха стойността си с около 4,5% преди началото на борсовия ден.

Експлозивният растеж на Shopify се ускори по време на пандемията, след като блокадите накараха потребителите да се насочат към онлайн пазаруването. След като светът започна да се връща към нормалния си начин на живот, най-големият въпрос пред компанията беше как да се справи със забавянето на растежа.

Засега Shopify твърди само, че очаква GMV за четвъртото тримесечие „да продължи да расте значително по-бързо от пазара“. И въпреки че растежът на приходите ще се забави през тази година, той все пак ще бъде голям, допълва компанията.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Amazon преминава към хартиени опаковки при доставките